Musik

Västmanlandsmusiken både driver och samarbetar i en rad olika projekt för att berika och utveckla musiklivet i hela länet. 

Ett kulturliv för alla

”Ett kulturliv för alla” är ett koncept som finns för att stödja och komplettera ett kvalitativt musik-, dans och teaterutbud i hela Västmanland. 

Varje år presenterar Västmanlandsmusiken ett varierat utbud av konserter och föreställningar med lokala, nationella och internationella artister inom musik, dans och nycirkus.

Utbudet är sammansatt för två olika kategorier bokare; de som verkar inom Västerås stad och de som verkar inom länets övriga nio kommuner. Ett Kulturliv för Alla och Ett Kulturliv för Alla Västerås. 

Bokningarna samordnas genom ett programråd i varje kommun som består av arrangörer inom både offentliga och privata verksamheter. Västmanlandsmusiken avsätter 50 tkr för varje kommun som möter upp med motsvarande summa. Alla biljettintäkter återförs till den gemensamma kassan för att användas till ännu mer musik och dans.

Utöver att erbjuda ett subventionerat utbud av föreställningar, hjälper Västmanlandsmusiken till med bokning och avtalsskrivning med artisterna, samt visst producentstöd och marknadsföring.  

Kammarmusik

Västmanlandsmusiken presenterar flera högklassiga kammarmusikkonserter, med nationellt och internationellt kända musiker. 

I programmet finns även en abonnemangsserie. Medlemmar i Västerås Kammarmusikförening har extra förmånliga priser på konserter i denna serie. Välkommen till stor musik i det lilla formatet

Ung & Lovande

Ung & Lovande arrangeras vartannat år i Västmanland, första gången 1992, och är både en tävling och en lanseringsmetod. Artisterna...

Sommarmusik inom vården

Västmanlandsmusiken arrangerar varje år turnén Sommarmusik inom äldreomsorgen i Västmanland. Våra musiker – på högskolenivå ofta med masterexamen, besöker avdelningar,...

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content