Sommarmusiker

Sommarmusik inom vården

Västmanlandsmusiken arrangerar varje år turnén Sommarmusik inom äldreomsorgen i Västmanland. Våra musiker – på högskolenivå ofta med masterexamen, besöker avdelningar, mötesplatser och servicehus i hela Västmanland.

Västmanlandsmusiken ser detta som en viktig del av den verksamhet vi erbjuder äldre. Vi är stolta över att kunna erbjuda denna turné kostnadsfritt för samtliga boenden och mötesplatser i Västmanland. Antalet speltillfällen uppgår till 100 stycken varje sommar, under två perioder om totalt åtta veckor juni-augusti.

 

SOMMARMUSIKER 2022

Maskroskvartetten
Kvartetten kommer bjuda på lättare klassisk musik och populära vis-örhängen.

Rebecka Kaufman – Flöjt
Lovisa Hagman – Violin
Johanne Skaansar – Viola
Åse-Maria Bygland Larsen – Cello

 

Vindlav
Duon arbetar med ett brett urval ur den klassiska repertoaren, allt från renässansmusik, modern konstmusik och romanser. Därtill spelar dom även folkkära visor, sånger och folkmusik i egen tappning.

Tobias Backman – Gitarr
Elin Oskarsson – Sång

 

Trio med ”CP”
Henrik är 102 år gammal i hjärta och själ, hans biologiska ålder är dock bara 22. Med Hasse och Tage som största idoler vid fyra års ålder banades vägen för att bli den lill-äldsta av de lillgamla. Henrik tar livet med två nävar salt och letar sig snabbt in i många äldre människors hjärtan, vilket inte är så konstigt då de praktiskt taget är samma generation. Han föddes med en CP-skada som påverkar hans motoriska förmåga. Så här sjunger han själv i sin låt Kullersten: “Klumpig finmotorik, vilken jävla tragik, men det stoppar mig inte från att börja skriva lyrik.” Tre år på teaterlinjen på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs gjorde susen för scenvanan och gjorde att det befintliga musikintresset växte sig ännu större. Sedan dess har Henrik spelat med sin trio på otaliga fester och evenemang. Utöver musiken så läser Henrik idag till fritidsledare på Västerås Folkhögskola.

Agnes och Henrik har vuxit upp i en familj som är glada i musik. När man på andra födelsedagskalas sjunger “Ja må du leva” så stämmer släkten Eriksson istället upp i Det är din’ da’ ida’ av Sigge Furst, Evert Taube, Karl Gerhard och Dan Andersson m.fl. har ständigt varit närvarande under syskonens uppväxt och musicerande.

Agnes Eriksson
Henrik Eriksson
Marcus Cederlöf

 

Turnéplan

v 25-28
Maskroskvartetten
v 29-32
Vindlav
v 33-34
Trio med ”CP”

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content