Västerås Sinfonietta

Vardagslyx på hemmaplan

Unna dig vardagslyx året om med Västerås Sinfoniettas konserter! Kom in, häng av dig både ytterkläder och stress. Styr dina steg över golvet in i Västerås Konserthus, följ musiken och njut, känn och låt dig beröras av toner med traditioner. En upplevelse med livs levande musik av internationell klass.

Västerås Sinfonietta

Västerås Sinfonietta: Mendelssohn, Maier och Andrée

De samtida Amanda Maier och Elfrida Andrée börjar få en alltmer självklar plats på konsertprogrammen. Elfrida Andrée var en färgstark gestalt i Göteborgs musikliv, landets första domkyrkoorganist och en pionjär för kvinnliga tonsättare.

9 september 2021
Västerås Sinfonietta

Västerås Sinfonietta: Stenhammar 150!

Vi vill förstås vara med och fira 150-årsjubilaren Wilhelm Stenhammar. Han är mest känd och älskad för körverk som Sverige och I Seraillets Have.

10 oktober 2021
Västerås Sinfonietta

Västerås Sinfonietta: Ryssland

I sin ungdom var Sjostakovitj stumfilmspianist, vilket man kan erinra sig när man hör konserten för piano och trumpet från år 1933. Den är ju musikalisk slapstick på högsta nivå med snabbt omväxlande scener, ibland gripande, men mest av allt galet underhållande.

11 november 2021
Västerås Sinfonietta

Västerås Sinfonietta: Wien

Welcome back, Howie! Efter många samarbeten genom åren har Howard Shelley blivit en Västeråsfavorit som briljant pianist, elegant dirigent och charmant programvärd.

11 november 2021
Västerås Sinfonietta

Queen At The Opera

I serien PopArt tar Västerås Sinfonietta grepp på populärmusikaliska storheter, både samtida och dåtida. Med Queen At The Opera så blir det ett storslaget musikaliskt porträtt med både rock, pop, symfoniska inslag men även opera!

2 februari 2022
Västerås Sinfonietta

ELVIS – The Concert

Henrik Åberg är en av världens främsta Elvis-ambassadörer. Tillsammans med Grammisbelönade Västerås Sinfonietta och ett 7-mannaband så kommer det bli en storslagen Elviskonsert i två set under ledning av dirigent Ulf Wadenbrandt.

3 mars 2022

Västerås Sinfonietta - Variation, tradition och innovation

Sedan 1883 har Västerås Sinfonietta bjudit på toner och traditioner. På hemmascenen i Västerås Konserthus spelar den 33 musiker starka orkestern för sin publik i bland annat två abonnemangsserier, lunch- och kaffekonserter, julkonserter, samt ett rikt utbud för barn och unga.

Möt våra musiker

Västerås Sinfonietta är en av Sveriges äldsta orkestrar med anor från 1883. Sinfoniettan har sin hemvist i Västerås Konserthus. Förutom konserter i konserthuset framträder Sinfoniettan runt om i Mälardalen. 

Konsertabonnemang

Med ett konsertabonnemang hos Västerås Sinfonietta får du en garanterad plats på konserter som snabbt blir utsålda. Platsen du väljer är alltid densamma – alltså din egen stol i salongen vid alla konserter. 

Västerås Sinfoniettas vänförening

Västerås Sinfonietta är en av stadens mest populära kulturinstitutioner. Orkestern med anor från 1800-talet är en av landets äldsta symfoniska orkestrar. Västerås Musiksällskap har funnits med lika länge.

Västerås Sinfoniettas shop

Här kan du ta del av ett stort utbud av de skivor Västerås Sinfonietta spelat in genom åren. Här finns även andra produkter, speciellt framtagna för Västerås Sinfonietta.

Bokningsförfrågan Dans

  • Önskad period
  • Datumformat: MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • Datumformat: MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • :
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content