Västerås Sinfonietta

Vardagslyx på hemmaplan

Unna dig vardagslyx året om med Västerås Sinfoniettas konserter! Kom in, häng av dig både ytterkläder och stress. Styr dina steg över golvet in i Västerås Konserthus, följ musiken och njut, känn och låt dig beröras av toner med traditioner. En upplevelse med livs levande musik av internationell klass.

Västerås Sinfonietta

Västerås Sinfonietta: Lorenza Borrani

Den italienska violinisten Lorenza Borrani är konsertmästare i Chamber Orchestra of Europe och grundare av Spira Mirabilis, en orkester som specialiserat sig på att spela utan dirigent. Vi får bl.a. höra Haydns Music of Gaiety för violin, oboe och orkester, som bygger på en samling engelska stycken för cembalo från tidigt 1600-tal.

3 februari 2022
Västerås Sinfonietta

Västerås Sinfonietta: Queen – A Night At The Opera

I serien PopArt tar Västerås Sinfonietta grepp på populärmusikaliska storheter, både samtida och dåtida. Med Queen At The Opera så blir det ett storslaget musikaliskt porträtt med både rock, pop, symfoniska inslag men även opera!

19 februari 2022
Västerås Sinfonietta

Simon med vänner – kammarmusik

Simon och vänner är en internationell ensemble från Norge, England och Sverige. Ensemblen runt pianisten Simon Crawford-Phillips är en pianotrio som möter tre slag­verkare i musik av bland annat Sjostakovitj.

23 februari 2022
Västerås Sinfonietta

Västerås Sinfonietta: Storbritannien

Till för 20 år sedan var Andrew Manze en regelbunden gäst hos Sinfoniettan, älskad av musikerna och publiken, inte minst för sina ”montypythonskt” roliga presentationer. Här har han med sig tre spännande verk, bl a suggestiva havsbilder av Grace Williams och Gerard Finzis lyriskt expressiva klarinettkonsert, där Sinfoniettans Lena Jonhäll får visa upp hela sitt solistiska register. Welcome back, Andrew!

10 mars 2022
Västerås Sinfonietta

ELVIS – The Concert

Henrik Åberg är en av världens främsta Elvis-ambassadörer. Tillsammans med Grammisbelönade Västerås Sinfonietta och ett 7-mannaband så kommer det bli en storslagen Elviskonsert i två set under ledning av dirigent Ulf Wadenbrandt.

26 mars 2022

Västerås Sinfonietta - Variation, tradition och innovation

Sedan 1883 har Västerås Sinfonietta bjudit på toner och traditioner. På hemmascenen i Västerås Konserthus spelar den 33 musiker starka orkestern för sin publik i bland annat två abonnemangsserier, lunch- och kaffekonserter, julkonserter, samt ett rikt utbud för barn och unga.

Möt våra musiker

Västerås Sinfonietta är en av Sveriges äldsta orkestrar med anor från 1883. Sinfoniettan har sin hemvist i Västerås Konserthus. Förutom konserter i konserthuset framträder Sinfoniettan runt om i Mälardalen. 

Konsertabonnemang

Med ett konsertabonnemang hos Västerås Sinfonietta får du en garanterad plats på konserter som snabbt blir utsålda. Platsen du väljer är alltid densamma – alltså din egen stol i salongen vid alla konserter. 

Västerås Sinfoniettas vänförening

Västerås Sinfonietta är en av stadens mest populära kulturinstitutioner. Orkestern med anor från 1800-talet är en av landets äldsta symfoniska orkestrar. Västerås Musiksällskap har funnits med lika länge.

Västerås Sinfoniettas shop

Här kan du ta del av ett stort utbud av de skivor Västerås Sinfonietta spelat in genom åren. Här finns även andra produkter, speciellt framtagna för Västerås Sinfonietta.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content