Vanliga frågor

Får jag pengarna tillbaka om en konsert blir inställd?

I de fall som evenemang ställs in kommer vi att kontakta alla berörda biljettköpare för mer information, i första hand via e-post.  Kontrollera gärna att den e-postadress som du angett på ditt kundkonto på ticketmaster.se är aktiv och att den går till ett mejlkonto som du regelbundet läser.

Kommer den inställda konserten ges vid ett annat tillfälle?

Vi arbetar med att boka nya datum för de konserter som ställs in, i den mån det är möjligt. Mer information om nya datum mejlas ut till samtliga biljettköpare, samt finns att se i Evenemangskalendern.

Vad gäller om jag själv avbokar?

Till de konserter som genomförs gäller våra ordinarie köpvillkor, vilket bland annat innebär att köpta biljetter inte återbetalas.

Västerås Konserthus ligger vid Vasaparken på Kopparbergsvägen 1 i centrala Västerås, ett stenkast ifrån Centralstationen.

Om du kommer med bil på E18 är avfarten 134, Emausmotet att rekommendera. Följ skyltning mot Centrum/Congress Center.

Du kan köpa biljetter till föreställningar via hemsidan och i biljettkassan.

En timme innan evenemangsstart kan du köpa, samt hämta ut bokade biljetter i Konserthusets biljettkassa. Vi har en kontantfri kassa – hos oss betalar du med kort eller swish.

Serviceavgiften är biljettombudets ersättning för förmedlingen av biljetten. Biljetter till Västerås Konserthus säljs via Ticketmaster som förmedlar biljetter genom ett antal biljettombud.

Om ett evenemang blir inställt betalar biljettombudet inte tillbaka serviceavgiften. Man kan se det som att biljettombudet fullgjort sin del – de har förmedlat/sålt biljetten till dig. Därför återbetalas inte serviceavgiften. Arrangören av evenemanget har däremot inte fullgjort sin del – de har inte levererat föreställningen. Därför återbetalas bara biljettpriset.

Under förutsättning att vi kan hitta din bokning kan det finnas en möjlighet att få ut en dubblett av din biljett, mot en tilläggsavgift. Ta kontakt med biljettkassan.

I dagsläget gäller ordinarie köpvillkor, vilket bland annat innebär att köpta biljetter inte återköps.

Vi rekommenderar att du parkerar i Punkt som har öppet dygnet runt. Följ skyltar till P-hus när du kommer till centrum.

Konserthuset har ambitionen att kontakta alla biljettköpare om ett evenemang ställs in. Förutsättningen är att vi har kontaktuppgifter till de som har bokat biljett.

Vid evenemang i Stora salen är restaurangen vanligtvis öppen fr o m 1,5 timme innan evenemangsstart. KonserthusTerrassen serverar enklare rätter och fungerar även som café och bar.

Har du glömt något vid ditt besök hos oss?

Ring 021-40 36 42 (Ulf Kahlin) eller 021-40 36 43 (Per Andersson).

Ytterkläder och större väskor bör inte tas med in i salarna utan lämnas i garderoben. Vid evenemang i Stora salen finns bevakad garderob en trappa ner från foajén. Vid konserter i Lilla salen finns en obevakad garderob.

Vid de flesta konserter är det paus. Under pausen kan du njuta av ett glas vin eller öl, enklare rätter och smörgåsar eller en kopp kaffe i foajén. Det går bra att handla under pausen eller förbeställa dryck innan konserten för att slippa köa.

I Stora salen: På biljetten anges röd eller blå sida, samt genom vilken dörr du ska gå in i salen.
Röd sida = den sida som har en röd neon-oval på glasväggen
Blå sida = blå oval.

I Lilla salen är platserna onumrerade.

Konserthusets egna presentkort kan du endast använda i vår fysiska biljettkassa.

Mejla biljettkassan på biljett@vastmanlandsmusiken.se eller ring 021-40 36 02 så hjälper vi dig att boka rullstolsanpassade platser.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content