Oavsett vem du är, och var du bor ska du ha möjligheten till ett rikt kulturliv

Vi på Västmanlandsmusiken jobbar för att du, oavsett hur gammal du är eller var du bor, ska ha tillgång till ett rikt kulturliv. Därför bidrar vi till att närmare 800 evenemang kan genomföras runt om i länet varje år. Vi har till uppgift att förse Västerås Konserthus med närmare 200 evenemang per år, varav en del av dessa är vår egen husorkester Västerås Sinfoniettas konserter.

Regional musik, dans och nycirkus den del inom Västmanlandsmusiken där samarbetet med lokala arrangörer, föreningar och kulturinstitutioner runt om i länet bedrivs. Vi ger ekonomiskt och praktiskt stöd till att musik-, dans- och nycirkusevenemang ska kunna genomföras runt om i hela länet samt i Västerås Konserthus där administrationen och Västerås Sinfonietta också huserar.

Västmanlandsmusiken har som uppgift att verka för att dessa konstarter ska kunna komma hela länet tillgodo. Vi arrangerar egna evenemang och stöttar arrangörer i det lokala kulturlivet. Stödet till våra lokala arrangörer tar sig många uttryck, till exempel subventionerade produktioner, kontantbidrag, marknadsföringshjälp, rådgivning, hjälp med ekonomihantering, projektledning och lån av utrustning. Utöver produktion arbetar även Västmanlandsmusiken med residens, arrangerar festivaler och samarbetar med andra länsmusikorganisationer i olika nationella projekt som t ex ”Rösträtt”. 

Västmanlandsmusiken är ett kommunalförbund

Verksamheten bedrivs på uppdrag av ägarna, Västerås stad (90 %) och Region Västmanland (10 %). Från dem och även från staten får vi bidrag till att utföra vårt uppdrag. Även biljettintäkter, försäljning av evenemang till lokala arrangörer och näringsliv och intäkter från uthyrning av Västerås Konserthus bidrar till Västmanlandsmusikens kassa.

Org. nr. 222000-1073

Vi är Västerås Konserthus

Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content