M Art Lab foto_Nathalie_Dahl
16 maj 2023

M Art Lab får 2023 års dansresidens i Sala

Tar hjälp av barn och unga i Sala för att skapa föreställningen “Jag väljer”, som har premiär i höst.

2023 års residensartister i Sala har utsetts. Det blir danskollektivet M Art Lab, bestående av koreograferna och dansarna Malin Stenholm och Åse Wallberg, som kommer att spendera två veckor under september månad i Amatörteaterföreningen Cameleonternas lokaler i Sala.

Där ska de arbeta fram sin första föreställning för barn: “Jag väljer”. Så här beskriver artisterna själva sin tanke med föreställningen:

“Den komplexa aktiviteten att välja är något vi alla gör varje dag. Att välja är både härligt och läskigt identitetsskapande. Att välja är både frihet och ansvar. När får vi öva på att lyssna inåt och känna efter innan vi gör ett val? “Jag väljer” blir en föreställning fylld av humor, allvar och igenkänning. Den både fördjupar och belyser komplexiteten i att göra val och tar samtidigt udden av det och visar på det absurda i den inre kris vissa val kan innebära, som exempel: “Vilken müsli ska jag ha till filen?” “Ska jag ta röda eller gröna byxor på mig idag?”

Residenstagarna kommer under sin första vecka möta barn och unga i Sala för att tillsammans, via samtal och rörelse, resonera kring och undersöka ämnet. Resultaten från mötena utvecklas sedan rytmiskt, rörelsemässigt och dramaturgiskt av koreograferna.

I slutet av den andra veckan sker en work-in-progress-visning för de medverkande skolklasserna och en öppen visning för allmänheten. “Jag väljer” har sedan premiär i november 2023 och riktar sig till barn 6-9 år.

Residensverksamheten är ett samarbete mellan Västmanlandsmusiken, Sala kommun, Riksteatern Västmanland, Sala teaterförening och Sala Amatörteaterförening Cameleonterna. Det är Västmanlandsmusiken som är huvudansvarig och Cameleonterna är lokala värdar i Sala.

 


 

Om Västmanlandsmusiken Samtida dans & cirkus
Västmanlandsmusiken både driver och samarbetar i en rad olika projekt för att utveckla och tillgängliggöra dansen i hela länet. Regional musik, dans & nycirkus är den gren inom Västmanlandsmusiken där samarbetet med lokala arrangörer, föreningar och kulturinstitutioner runt om i länet bedrivs. En del av arbetet ägnas åt residensverksamhet.

Om Cameleonterna
Cameleonterna är en ideell förening för amatörteater som även bedriver kursverksamhet samt tar emot professionella gästspel. Varje år görs projekt som ofta är generationsövergripande. De arbetar för att amatörteatern förankras i samhället och för en konstnärlig yttrandefrihet. Att konsten och kulturen blir en plats för generationsövergripande möten, på lika villkor, är en viktig del av visionen. Föreningen har idag cirka 150 medlemmar, där merparten är barn och unga.

Frågor om Dansresidens
Anna-Karin Fredriksson
Danskonsulent
021-40 36 22
072-525 97 67
anna-karin.fredriksson@vastmanlandsmusiken.se

Presskontakt
Madelene Ulfberg
Marknads- och kommunikationschef
021-40 36 29
073-964 89 89
Madelene.ulfberg@vastmanlandsmusiken.se

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content