Dansens Dag
29 april 2021

Vi firar Dansens dag dubbelt upp!

Den 29 april infaller den internationella Dansens dag och i år firar vi dagen med att släppa höstens dansföreställningar i Västerås Konserthus. Vi kan helt enkelt säga att vi firar Dansens dag dubbelt upp! Fram till den 3 maj kan du köpa höstens 2 dansföreställningar till priset av 1.

Slipad underhållning med ruffa kanter

Between us är en medryckande invit till ett vardagsrum. Med ett lekfullt fotarbete och riskfyllda kast bjuder The Ruggeds på bohags-tetris mellan flyttkartonger, strykbräda och en nedsutten soffa.

The Ruggeds består av åtta erkända Bboys som vunnit en rad battles världen över. De har hängt ihop sedan barnsben och är än idag oskiljaktiga. De kanske inte delar DNA, men de delar erfarenheter och förtroende, något som får dem att uppleva sig som en familj. I Between us välkomnar familjen oss till deras hem, ett besök du sent ska glömma.

Med maxad energi och en blandning av musik, humor och dans skapar The Ruggeds en uppvisning i vardagsrumsakrobatik. Rått och opolerat visar de vägen till ett soffhäng som du troligtvis inte ska ge dig på hemma. Dansarna är nämligen extremt atletiska och kända för sin komplicerade breakdans.

De har tidigare setts med såväl Justin Bieber som Rita Ora samt medverkat i amerikanska World of Dance. Med en smittsam energi är Between us en helkväll som tar nacksving på vad samkväm kan vara.

Memory Wax – Shapes, 16/11 kl. 19.00

Kubanska dansare lyser upp novembermörkret

Svenska Memory Wax och det kubanska danskompaniet Danza Teatro Retazos hyllar mötet mellan människor och kulturer. Deras samproduktion Shapes hade urpremiär på Las Carolinas i Havanna, Kuba den 21 mars 2018 – nu är det Dansnät Sveriges tur.

Shapes är ett mångfacetterat verk om livets förändringar, om ögonblick som byter skepnad och om människans motsägelsefulla behov av tillhörighet och frihet. Ett poetiskt verk som utforskar förhållandet mellan form och innehåll för att identifiera mönster, hitta mening och skapa relationer. Med dansarnas genuina samspel och okonstlade scenspråk blir Shapes ett tillgängligt dansverk med förmågan att tilltala de flesta.

Memory Wax har drivit sitt internationella samarbete med Danza Teatro Retazos sedan 2006. Detta är deras tredje gemensamma samproduktion och tillsammans tillvaratar kompanierna sina olika kulturella och geografiska erfarenheter. Med dansens fantastiska förmåga att röra sig över kulturella gränser, möts kompanierna i dansens globala språk för att hylla människans paradoxala varande och framtidens outforskade möjligheter.

Dansnät Sverige har tidigare turnerat Memory Wax föreställningar Possible Impossible (2015), Desert (2007) och The Quiet Agreement (2007)

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content