931D1580-9629-423F-BA51-A1201D022BAE[76]
15 maj 2024

Västeråsband tilldelades pris i nationell musiktävling för unga

När Imagine Sweden avgjordes i helgen vann Microcurrent en plats som gästartist vid Frankrikes upplaga av tävlingen till hösten.

Imagine Sweden är en musiktävling riktad till ungdomar. I helgen avgjordes den riksomfattande tävlingen, där Västeråsbandet Microcurrent representerade Västmanland, efter att tidigare välförtjänt vunnit i regionfinalen som hölls på Foajéscenen, Västerås Konserthus.

I riksfinalen, som gick av stapeln i Uppsala, kammade bandet hem pris som gästartist när Frankrikes motsvarighet Imagine France National Final avgörs i Paris i oktober. Finaljuryns motivering löd:

“Vi möts av en naturlig karisma, en böljande dynamik och en grupp där alla får ta utrymme. Det är experimentellt, drömmigt och det är självsäkert. En röst och en grupp man tror på och bara vill höra mer av.”

Förutom att Microcurrent får möjligheten att uppträda utomlands till hösten är de sedan tidigare bokade till Västerås Cityfestival i sommar. Västmanlandsmusiken gläds med Vincent Freeney (gitarr+sång), Albert Joelsson (trummor) och Ruben Norén (bas) som bandmedlemmarna heter och önskar all lycka till med deras fortsatta karriär. Vi lär få höra mer om och av dessa ungdomar.

Vinnarna av Imagine Swedens riksfinal 2024 blev Bondesson Trio från Skåne/Kronoberg. De kommer att representera Sverige vid Imagines internationella final i Bryssel.

Fotograf: Stefan Lindgren

 


Om Västmanlandsmusiken
Västmanlandsmusiken jobbar för att alla, oavsett ålder och bostadsort, ska ha tillgång till ett rikt kulturliv. Därför bidrar Västmanlandsmusiken till att närmare 800 evenemang kan genomföras runt om i länet varje år. Västmanlandsmusiken är ett kommunalförbund. Verksamheten bedrivs på uppdrag av ägarna, Västerås stad (90 %) och Region Västmanland (10 %).

Om Imagine
Imagine Sweden är en nationell musiktävling för unga musiker i åldern mellan 13-21 år, vars syfte är att hjälpa unga att växa inom sitt musikintresse och sig själva. Tävlingen består i deltävlingar som slutligen mynnar ut i en final. Regionfinalen för Västmanland 2024 hölls i Västerås Konserthus och riksfinalen arrangerades i Uppsala. Imagine arrangeras varje år och bedöms av en professionell jury. Laleh, Malena Ernman, Tusse, Shellback och José Gonzàlez är bara några av alla dem som startat sina karriärer i denna fantastiska musiktävling.

Presskontakt
Monika Mannerström Skog
Producent, barn och unga, Västmanlandsmusiken
021 40 36 24
072-092 22 29
Monika.skog@vastmanlandsmusiken.se

 

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content