10 november 2020

Västerås Sinfonietta möter tio svenska tonsättare vid en senare tidpunkt

Med anledning av rådande omständigheter och nya skärpa restriktioner i storregionerna har Föreningen Svenska Tonsättare och Västmanlandsmusiken i samråd med samarbetspartners, Kungl. Musikaliska akademien och Svensk Musik beslutat att flytta fram presentationsdagen för ny svensk orkestermusik som var planerad till den 11 november i Västerås Konserthus.

I syfte att bredda den svenska orkesterrepertoaren skulle Föreningen Svenska Tonsättare för femte gången ha arrangerat en presentationsdag för nutida orkestermusik. Västerås Sinfonietta kommer att under ledning av B Tommy Andersson få framföra tio verk av svenska tonsättare vid en senare tidpunkt.

Sune Mattias Emanuelsson: Drottninglandets Fredrika
Anna-Lena Laurin: Time of Changes
Katarina Leyman: Mackerel Skies and Sundogs
David Riebe: The Child and the Birth of the New Man
Marie Samuelsson: Eroseffekt och Solidaritet
Albert Schnelzer: Burn My Letters—Remembering
Jonatan Sersam: Tabula Scalata
Stefan Thorsson: Into My Arms—The Interventionist
Jonas Valfridsson: John Bauer Overture
Andreas Zhibaj: Be reborn. Die again

– Musikerna i Sinfoniettan hade förberett sig väl och såg fram mot att spela dessa tio spännande nya verk. Samtida musik ligger oss varmt om hjärtat och vi fortsätter att beställa och framföra. Tre planerade projekt genomförs dock under spelåret, trots Corona. Dels uruppförandet av Reflektioner över Visa från Utanmyra, där vi beställt sex variationer av sex FST medlemmar. Denna har spelats in med både bild och ljud för framtida CD eller DVD. Vi slutför inspelningen av Albert Schnelzers musik för BIS nu i november, och vi uruppför Hans Eks pianokonsert i februari med pianisten Iiro Rantala. Däremot var det tråkigt att vi inte kunde genomföra detta projekt som planerat, men vi återkommer om nytt coronasäkert datum. Håll ut!, kommenterar Västmanlandsmusikens konstnärlige verksamhetschef Rikard Gateau.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content