blomstersymfoni_press2_fotohenrik_mill-2000x1334
18 januari 2021

Västerås Konserthus öppnade hösten med blomsterprakt

Med nuvarande restriktioner om 50 personer i publiken kan en konsertsal med 900 platser eka tomt, därför presenterade Konserthuset ett projekt under den första öppningsveckan som kommit att kallas Blomstersymfonin. Projektet är inspirerat av Operahuset i Barcelona som tidigare i somras öppnade med att hålla konsert för en salong fylld av krukväxter.

Under vår öppningsvecka, mellan den 15 och 19 september fick publiken sällskap av ett hav av blommor och växter som fyllde en del av de tomma platserna i Stora salen.

Projektet är inspirerat av Operahuset i Barcelona som öppnade med att hålla konsert för en salong fylld av krukväxter.

– När jag läste om Operahuset i Barcelona föddes idén om att vi skulle kunna göra något liknande här i Västerås Konserthus när vi öppnar för konserter och föreställningar med 50 stycken i publiken. I en konsertsal med 900 platser. Jag tog kontakt med Huvudsta Trädgård som är ett Zero Waste-projekt som genast var med på idén och som nu under sommaren har samlat in och vårdat ratade växter som skulle ha slängts. Dessa rehabiliterade växter, tillsammans med växter från Amaryllis Interflora i Västerås kommer fylla ut en del av de tomma platserna i Stora salen, säger Marisol Taub, vår produktionskoordinator och initiativtagare till projektet.

Och växter gillar ju musik, helst Bach och Mozart. Vi är övertygade om att växterna fick fortsätta att rehabiliteras och frodas hos oss av musik och dans under denna vecka – och av sällskap av er i publiken. Nu har alla växter lämnat huset och fått ett nytt hem hos äldreboenden runt om i Västmanland, där vi hoppas de fortsätter sprida energi.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content