Kammarmusik

Woodpeckers

Woodpeckers blockflöjtskvartett är en dynamisk grupp musiker, som alla delar samma passion att framhäva både gammal och ny musik.
Spelperiod: Våren 2025
Priskategori: D
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

Woodpeckers blockflöjtskvartett är en dynamisk grupp musiker, som alla delar samma passion att framhäva både gammal och ny musik. De träffades under sina studier för Dan Laurin vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Efter avslutade diplomutbildningar har de fortsatt spela tillsammans och med rötter i Sverige, Norge, Danmark och Irland har Woodpeckers visat att de har något speciellt att bjuda på.

Deras repertoar spänner från medeltid fram till idag med en förkärlek till barockmusik och nyskriven musik. De har som mål att presentera blockflöjten i ett helt nytt sammanhang och samarbetar därför med unga talangfulla tonsättare från Skandinavien och Europa för att utveckla blockflöjtens repertoar och uttrycksmöjligheter.

Woodpeckers har framträtt på festivaler så som Stockholm Early Music Festival och representerat Skandinavien vid REMA Show case i Portugal, som spelades in av TV-kanalen Mezzo och sändes både i TV och radio över hela Europa. Samtliga medlemmar har också profilerat sig som vinnare och pristagare vid internationella tävlingar och de konserterar regelbundet runtom i hela världen. Med programmet “Kvittrande Klanger” har de turnerat med skolkonserter runtom i Sverige och Norge och inspireret tusentals av barn.

Fakta

Spelperiod: Våren 2025
Priskategori: D
Kontakt: Christofer Ekströmer

Medverkande

Pernille Petersen
Katarina Widell (från Västerås)
Kate Hearne
Caroline Eidsten Dahl

Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period
Skip to content