sportlovskör
3 januari 2020

Sportlovskör i Västerås Konserthus

Maffigt är bara förnamnet i Carl Orffs fantastiskt körverk Carmina Burana som ska framföras av Sportlovskören tillsammans med solister och musiker i Västerås konserthus under sportlovet 2020.

Tycker du om att sjunga med andra i samma ålder? (15 – 25 år).

Vill du vara med och framföra en av de häftigaste körverk som finns – CARMINA BURANA av Carl Orff?

Alla har vi hört den inledande kör “O fortuna” som har använts i hundratals filmer och reklamsnuttar – det är omöjligt att höra de där dramatiska ackorden utan att håret resar sig på nacken. Här finns allt: vackra melodier och häftiga rytmer. Verket bygger på dikter från 1100- och 1200-talen, som hittades upptecknade i den tyska medeltida handskriften Carmina Burana. När Orff satte musik till några av dikterna blev detta den mest varierade och märkliga samling av medeltida poesi som tonsatts. Den spänner över satir, parodi, kärlekssånger, vårsånger, naturlyrik och hängiven religiositet….” Musiken komponerades mellan 1935 och 1936.

Med begåvade unga sångsolister och en orkester bestående av två flyglar och en hel symfonisk uppsättning av slagverksinstrument med 6 slagverkare blir det vårens mest spännande körkonsert!

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content