Simon Crawford-Phillips
9 november 2022

Simon Crawford-Phillips förlänger som chefsdirigent för Västerås Sinfonietta

Tre säsonger till i Västerås för pianisten och dirigenten.

Simon Crawford-Phillips är en flitigt anlitad pianist som har framträtt med orkestrar som BBC Scottish Symphony Orchestra och Sveriges Radios Symfoniorkester. 2017 anslöt han till Västerås Sinfonietta. När pandemin slog till innebar det tuffa prövningar, men detta fick honom inte att rygga tillbaka.

Tvärtom har Crawford-Phillips beslutat att förlänga sitt kontrakt som konstnärlig rådgivare och chefsdirigent, med engagemang fram till våren 2026.

– Jag ser fram emot att fortsätta töja på gränserna med denna fantastiska ensemble, att nå ut till en ny publik, underhålla och utmana våra lojala besökare. Västerås är en blomstrande, levande stad som behöver ett kulturliv för att ge näring åt den, säger Simon Crawford-Phillips.

– Simon har utvecklat orkestern magnifikt under dessa år och vi har många roliga och spännande projekt framför oss som ska utveckla orkestern och våra konserter som vi ger, säger Rikard Gateau, konstnärlig chef för Västmanlandsmusiken.

 


 

Om Västerås Sinfonietta
Västerås Sinfonietta har funnits sedan 1883 och verkar under ledorden variation, tradition och innovation. Det betyder möten med klassiska mästare såväl som dagens nya stjärnor. Den 33 musiker starka orkestern spelar för sin publik i såväl abonnemangsserier som varierande konsertupplägg och hemmascenen är Västerås Konserthus. 2017 vann sinfoniettan tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester en grammis i kategorin ”Årets klassiska” för skivan Mats Larsson Gothe: Symphony NO. 2.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content