3 juli 2020

Vi presenterar residenskonstnärer 2020 – Dans och Nycirkus

Västmanlandsmusiken presenterar stolt årets residenskonstnärer –två hos Teatermaskinen i Riddarhyttan samt en hos Cameleonterna i Sala. Med stöd av Kulturrådet. Utvalda är:

The Third Law.
Teatermaskinen i Skinnskatteberg den 19 augusti – 2 september.
Fyra cirkuskonstnärer med disciplinerna rep, lina, handstående, kinesisk påle och akrobatik baserade i Sverige, Danmark och Holland. The Third Law är namnet på cirkuskollektivets första gemensamma föreställning.

Ars Moriendi – om konsten att dö väl.
Teatermaskinen i Skinnskatteberg den 18 – 27 september.
Ars Moriendi är ett projekt med fyra dansare med bakgrund i olika dansstilar. Samtliga är baserade i Sverige.De  kommer att möta flera olika grupper av deltagare för att skapa den workshop som så småningom ska leda fram till ett färdigt verk.

U Stopia.
Amatörteaterföreningen Camelonterna i Sala den 7 –  20 september.
En gränsöverskridande dans och cirkusföreställning av och med dansare, cirkus- och rullskridskoartist Mireia Piñol med team Alonso Feliciate Ordóñez – akrobatiklärare och teknisk/konstnärlig regissör inom cirkus, Linnea Bågander – kostymdesigner och Hara Alonso – musiker, ljuddesigner och kompositör.


Ett residens erbjuder dans- och cirkuskonstnären fördjupat arbete på annan plats än på hemmaplan. Det ger tid för reflektion och utveckling av det egna konstnärliga uttrycket. Något som gagnar konstformerna på ett nationellt och internationellt plan, genom att bidra till konstnärlig förnyelse.

Västmanlandsmusiken arbetar sedan 2016 kontinuerligt med residens inom dans och nycirkus. 2018 påbörjades ett treårigt ­projekt med stöd av Kulturrådet för att kunna utveckla residensarbetet.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content