Rösträtt

Rösträtt – Sång på förskolan

Rösträtt är ett nationellt samarbetsprojekt för att alla förskolebarn i landet ska ha rätt att få sjunga på sina villkor!

Projektsamordnare för det nationella projektet är UNGA Musik i Syd och nu satsar även Västmanlandsmusiken på Rösträtt – sång på förskolan i Västmanland.

Syftet med hela projektet som är riktat mot förskolor i Västmanland, är att barn i förskoleåldern och pedagoger ska få ta del av ett Rösträttsprogram av en västmanländsk sångcoach. Programmet innehåller en interaktiv sångföreställning med pedagogiskt material för att stärka sången för barn och pedagoger i förskolan.

Alla förskolebarn har rätt att få sjunga på sina villkor och alla pedagoger ska kunna använda sin sångröst utan att värdera den!

Här kan du se en introduktionsfilm om Rösträtt – Sång på förskolan, som Musik Västernorrland har producerat.

 

Rösträtt – Sång på förskolan
Rösträtt – Sång på förskolan

Sångpedagoger i Västmanland

Susanne Lindholm - Musiklek med Susanne

”Jag heter Susanne Lindholm Hallnäs och arbetar på Kulturskolan i Sala Det har jag gjort i många år och med alla åldrar. Jag har två barnkörer och en ungdomskör samt en vuxenkör. Jag undervisar även i solosång och piano. Jag har också varit ute i förskoleklasser och haft olika musikaliska projekt”

Lina Rolf - Rytmik med Lina

”Att få uttrycka sig i musik genom sång och rörelse är livet. Jag är verksam och utbildad sång, rytmik-och körpedagog.
Undervisar i solosång, kör och rytmik med barn, ungdomar och vuxna i förskola, grundskola och kulturskola i Västmanland.
Med kroppen och rösten som uttrycksmedel tar vi oss ut på olika musikaliska äventyr där allt kan hända, tex Kattens magiska garnnystan eller att få hamna mitt i ett vilt sjöäventyr.”

David Johansson - Sång och rörelse som resulterar i en scenisk föreställning

"Jag jobbar just nu som Musiker i By-Folkärna pastorat där mitt fokus är att beredda körverksamheten inom barn/ ungdom. Jag leder också grupper i pastoratet där man jobbar mot olika typer av musikteaterföreställningar. Vid sidan regisserar jag musikal&Revy och jobbar även som danslärare inom dansgenren jazz / stepp / street på Avesta Dance Team. Min passion är att få barn och ungdomar att våga testa sin musikaliska talang, att få dessa att känna att något är på riktigt, men även att skapa plattformar där folk kan mötas och uppleva sceniskkultur utanför storstäderna. "

Maria Webb - info kommer.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content