Johan Morén

Violin

5 snabba frågor till Johan:

Vilken var din första konsert med Sinfoniettan?
Minns inte exakt första konserten, men det var i slutet av Carlforskaperioden så 1999-2000 någon gång. Daniel Frankel hade ganska nyligen börjat och vi var ett gäng som åkte med honom i hans lilla gamla röda Toyota Corolla.

Ett minnesvärt minne tillsammans med Sinfoniettan:
Minnesvärda upplevelser med orkestern är svåra att begränsa till bara en. De som tilldragit sig utomlands på turné, som i Kina 2005 och till svenska västkusten och England 2020, är lite lättare att minnas för att det var väldigt koncentrerade situationer, men det har funnits oändligt många i Västerås, så det är svårt att peka ut en enda – det har blivit så många!

Vad gör du minuterna innan du går på scen?
De sista minuterna innan konsert brukar ägnas åt att småprata med kollegorna, se till att fingrarna är varma, rena och i gång, känna lite på det som ska spelas, slappna av men också börja koncentrera sig, båda samtidigt.

Vad gör du för att koppla av på fritiden?
På fritiden blir det rätt mycket övande – man måste ligga i för att hinna förbereda allt som ska förberedas och tiden under arbetsveckorna räcker absolut inte till – men därutöver så är att läsa och njuta av naturen en självklar favorit. Att promenera eller cykla och helst av allt åka längdskidor, när vädret tillåter.

Favoritplats i världen:
En enda favoritplats är återigen svårt att begränsa sig till. Västerås Konserthus är den absoluta vad gäller musicerandet, därutöver så är Kullaberg, Österlen, fjällen och Laos några andra. Men platsen som ligger mig varmast om hjärtat är nog ändå den gård i Torvalla, utanför Östersund, där min fru växte upp.

 


 

Kort fakta:
Bor i Årsta
Med i orkestern sedan 2002.
Uppväxt i Luleå och Piteå.


 

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content