Fredrik Högberg
10 februari 2021

Västmanlandsmusikens bidrag till #Musikensår2021

Det är ett festligt år i den svenska musikvärlden. Kungl. Musikaliska akademien fyller 250 år och hela året är officiellt utnämnt till Musikens år 2021. För att fira detta har hela Sveriges nätverk av regionala musikorganisationer gått ihop för en musikalisk manifestation. Under dagens invigningen av konventet Folk och Kultur, kommer stora delar av regionala musiksverige att samtidigt tillsammans uppföra det nykomponerade verket ”Jubilee Theme” komponerat av Fredrik Högberg.

Under året kommer många evenemang med musiken i centrum att arrangeras. Ett av dessa är invigningen av konventet Folk och Kultur den 10 februari där Västmanlandsmusiken kommer medverka med en brasskvinett ur Västerås Sinfonietta. Tillsammans med flera andra regionala musikorganisationer har vi spelat in vår version av Fredrik Högberg specialkomponerade verk ”Jubilee Theme”. De olika versionerna klipps ihop till ett helt unikt verk som uruppförs kl 10 den 10 februari på Folk & kulturs hemsida, www.folkochkultur.se.

Verket är en jubileumsgåva från Rosenborg Gehrmans stiftelse och Gehrmans Musikförlag och kommer under Musikens år 2021 att spelas vid otaliga konserter runt om i hela landet.

Såhär säger tonsättare Fredrik Högberg själv om verket: “Jag tycker att Kungl. Musikaliska akademien är en kraftfull och viktig institution i det svenska musiklivet och jag har därför valt att göra temat väldigt vigoröst och framåtlutat för att poängtera detta.”

 

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content