sommarmusiker_ny_webb
17 maj 2024

Här är 2024 års sommarmusiker i Västmanland

Nu är det klart vilka som fått jobbet som sommarmusiker hos Västmanlandsmusiken. Vi är oerhört stolta att kunna presentera musikgrupper till den årliga turnén inom äldreomsorgen.

Årets sommarmusiker är ute 9 veckor i sommar, från vecka 24 till 32, och turnén består av drygt 150 spelningar på vårdavdelningar, mötesplatser och servicehus i Västmanlands län.

Dessa ensembler har valts ut för det ärofyllda uppdraget 2024:

 

GALANDA

Amanda Gran Danielsson har sjungit och spelat så länge hon kan minnas, vilket resulterat i att hon har svårt att välja huvudinstrument. Hon har gått igenom både cello, trummor och sång. Nu har hon dock bestämt sig (tills vidare) och studerar sång på Örebros musikhögskolas ämneslärarprogram.
Albin Lardén är en jazzälskande kille på 26 vårar. Med två musiklärare till föräldrar var det inte konstigt att han väldigt tidigt kom i tankarna om att bli musiker. Efter snart 16 år av basstudier kulminerades utbildningskarriären med en konstnärlig kanditatexamen i musikalisk gestaltning mer inriktning Jazz- och rockmusik från Örebros musikhögskola.
Gaston Erksell har spelat gitarr i olika band sedan grundskoleåren och lärde känna Albin och Amanda under sina tre år på folkhögskola. På senare år har han studerat och jobbat med annat men musicerat vidare främst i olika triosammanhang.

 

FRIDENS STRÄNGAR

Gustaf Mannberg Petter Delenius studerar båda på musikhögskolan i Örebro.
De har vid sidan av sina studier erfarenhet av trubadurspelnignar, där de spelar allt från svenska visor, proggklassiker och jazzstandards till sommarplågor. De kommer mest använda akustiska gitarrer och sjunga stämsång men kommer eventuellt ha med någon elgitarr och kanske en flöjt.

 


 

Om Sommarmusik inom vården
Sommarmusik inom vården är en årlig sommarturné med fri entré för äldreomsorgen i Västmanlands län. Den arrangeras och subventioneras av Västmanlandsmusiken i samarbete med Västerås stad. Musikerna erhåller lön och tar fram en repertoar anpassad till målgruppen. Arbetet består i att ge små konserter i sommarens tecken och turnén sträcker sig från 10 juni till 9 augusti sommaren 2024. Cirka 150 spelningar genomförs varje sommar. Alla äldreboenden i Västerås samt övriga Västmanland får besök cirka 2 gånger under turnén.

Mer information:

Jesper Jelse
Musikproducent
072-534 70 21
jesper.jelse@vastmanlandsmusiken.se

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content