Kammarmusik
torsdag

10 november 2022

19:00
-21:00
Västerås Konserthus, Västerås Konserthus, Lilla salen
225 kr

Zilliacuskvartetten

Zilliacuskvartetten är en ny stråkkvartett med välrenommerade musiker som Cecilia Zilliacus, violin, Julia-Maria Kretz, violin, Ylvali Zilliacus, viola och Kati Raitinen, violoncell. De framför musik av av Amanda Maier, Julius Röntgen och Edvard Grieg och spelar under våren in en ny skiva med musik av dessa tonsättare. De har ett par konserter på våren, men kommer till oss i Västerås den 10 november.

Cecilia Zilliacus är en av Sveriges främsta violinister. Tillsammans med Västerås Sinfonietta är hon just nu skivaktuell med två violinkonserter, ovanpå en redan mycket rik skivproduktion. Hon är förutom sitt konserterande i Sverige och utlandet ansvarig för serien Äntligen Måndag på Stockholms Konserthus och Katrina kammarmusikfestival på Åland.

Julia-Maria Kretz är sedan 2015 alternerande första konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester och är lärare vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon är medlem i kammarmusikensemble Spectrum Concerts Berlin, som har sin egen konsertserie i Berliner Philharmonie Kammermusiksaal och med vilken hon också spelat i salar som Carnegie Hall i New York och Concertgebouw Amsterdam. Och med Julius Stern-pianotrion har hon vunnit priser vid international tävlingar.

Ylvali Zilliacus spelar med Uppsala Kammarsolister och har den senaste tiden varit ute och turnerat med en stråkkvartett som tillsammans med saxofonisten Fredrik Lindeborgs trio speglat Lars Gullins musik. Hon spelar också med i Lendvai String Trio med Marie Macleod och Nadia Wijzenbeek. En mycket bra violast med aptit på olika musikgenrer.

Kati Raitinen kombinerar sin tjänst som solocellist på Kungliga operan med omfattande engagemang i såväl nationell och internationell kammarmusik. Till exempel så spelar hon med Cecilia i Trio PerssonRaitinenZilliacus och i Amandatrion med Cecilia och Bengt Forsberg. Kati kom för något år sedan ut med en soloskiva – The world is (y)ours.

Detaljer

10 november 2022, torsdag
Västerås Konserthus, Västerås Konserthus, Lilla salen
225 kr
Rabatt för: Konserthusets vänner, Studerande, Västerås kammarmusikförening, Barn/Ungdom
Arrangör: Västmanlandsmusiken
I samarbete med: Västerås kammarmusikförening
Paus: Ja
Genre: Kammarmusik, Västerländsk konstmusik

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Dela evenemanget!

Några andra kommande evenemang

Klassiskt/Orkester/Opera

Västerås Sinfonietta: Sensommarkonsert

Klassiskt

Västerås Sinfonietta: Säsongsöppning med Mozarts Pianokonsert 23

Kammarmusik

Trio Nastela

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content