Kammarmusik
torsdag

16 november 2023

19:00
-21:00
Västerås Konserthus - Blå Sida
25-225 kr

Sören Hermansson, valthorn och Ivo Nilsson, trombon möter Torbjörn Grass, gitarr och Grassofonen

Sören Hermansson valthorn | Ivo Nilsson trombon

Sören Hermansson möter trombonisten och tonsättaren Ivo Nilsson som tillsammans utforskar nya ljudvärldar. Det bjuds på tango, folkmusik och musik från 2000-talet som kommer att gifta sig väl med det vackra rummet och utsikten på Blå Sida.

Sören Hermansson firar femtioårsjubileum som hornist år 2024. Hans gärning som musiker och pedagog har fört honom till många olika delar av världen. Med ett sjuttiotal kompositioner skrivna direkt för honom har han byggt upp en unik hornrepertoar som väckt intresse långt utanför Sveriges gränser. Många av dessa verk finns inspelade på skivbolag som BIS, Phono Suecia, Finlandia och Caprice. De senaste åren har han fokuserat på att få fram nya verk för horn och elektronik.

Ivo Nilsson är verksam som tonsättare, kammarmusiker och solist specialiserad på nutida musik. I hans verksamhet ingår täta samarbeten med tonsättare vilket resulterat i en unik repertoar av verk skrivna direkt för honom. Han är medlem av ensemblerna Kammarensemblen och Axelsson & Nilsson-duo.

Ivo Nilsson och Sören Hermansson möter också under halvan av denna konsert på Blå Sida gitarristen och tonsättaren Torbjörn Grass från Västerås. Han tar med sig Grassofonen, en uppsättning mekaniska musikaliska skulpturer/instrument. De kan styras av kompositören, men de kan också styras av förprogrammerade inställningar.

Torbjörn Grass spelar konserter med egen musik, oftast på sina specialbyggda gitarrer. Han har komponerat mycket musik för teater, komponerat en opera, en gruvmässa för svenska kyrkan, kammarmusik för att ta några exempel. Han har alltid varit intresserad av att placera musiken i ovanliga miljöer och har komponerat ett antal verk för industrimiljöer, gruvor och andra spännande platser. Ofta har han uppfunnit musikinstrument och skapat ett antal ”musikaliska rum” där instrumenten har fått en given plats. Torbjörn har gjort installationer på Avesta Art, på Länsmuseet i Västerås och på Antenn Ljudkonstfestival och fick häromåret Västerås Stads Kulturstipendium för sin gärning.

Detaljer

16 november 2023, torsdag
Västerås Konserthus - Blå Sida
25-225 kr
Rabatt för: Förening, studerande, barn/unga t.o.m. 18 år, Konserthusets vänner (gå 2 för 1), Grupp (10+)
Arrangör: Västmanlandsmusiken
I samarbete med: Västerås kammarmusikförening
Paus: Ja
Genre: Kammarmusik, Västerländsk konstmusik

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Dela evenemanget!

Några andra kommande evenemang

Klassiskt/Orkester/Opera

Västerås Sinfonietta: Sensommarkonsert

Klassiskt

Västerås Sinfonietta: Säsongsöppning med Mozarts Pianokonsert 23

Kammarmusik

Trio Nastela

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content