Dans
tisdag

25 april 2023

19:00
-20:15
Västerås Konserthus, Stora salen
225 kr

Sidney Leoni: FLY

Dans- och filmkonstföreställningen FLY tar avstamp i den legendariske danskoreografen Vaslav Nijinskys liv och verk, och vi får följa hans stora framgångar med Ryska baletten i Paris i början av 1900-talet. Ett tiotal år senare befinner sig Nijinsky i exil från ett bolsjevistiskt Ryssland sargat av revolution och inbördeskrig. Han plågas av sexuell besatthet, rädslan för att förlora sitt jobb och första världskrigets fasor. Dagboksanteckningar beskriver hans djupa behov av kärlek och vittnar om en begynnande psykos som inom en snar framtid ska övergå i schizofreni.

FLY tar oss med på en resa genom tid och rum, där en ensemble av internationella samtida dansare slungas tillbaka till förra århundradet för att gestalta Nijinsky, hans närmaste omgivning och Ryska baletten – allt mot en bakgrund av konstnärlig revolution, krig, påtvingad konformitet och sexuell hämning.

I gränslandet mellan film och performance är det händelserna som projiceras på filmduken som utgör kulissen, och samtidigt tjänar som med- och motspelare till dansarna på scenen. Historiska fakta blandas med karaktärernas egna känslor och fantasier i denna drömlika och experimentella hybridföreställning, där allt i grunden styrs av en enda sak: det andliga och tidlösa sökandet efter kärlek.

Detaljer

25 april 2023, tisdag
Västerås Konserthus, Stora salen
225 kr
Barn och unga tom 18 år: 0kr
Rabatt för: Studerande, Konserthusets Vänner (gå 2 för 1)
Paus: Nej
Genre: Dans

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Malena Engström

Dansintroduktion med Malena

Malena Engström är vår presentatör som leder oss in i dansens värld. Inför föreställningen håller hon introduktion och samtalar med gäster på Foajéscenen. Där får publiken svar på frågor som; Vilken idé har koreografen? Vad vill dansarna förmedla? Och vilken roll spelar föreställningens ljud, ljus och bild?
18:30
Foajéscenen
Fri entré
Play Video
Play Video

Dela evenemanget!

Några andra kommande evenemang

Dans

Viktor Fröjd: Festen

Dans

Svansjön med Heritage Ballet

Balett Ice Princess med Classical Ukrainian Etoile Ballet

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content