20-årsjubileum
söndag

4 september 2022

17:00
-18:30
Västerås Konserthus, Stora salen
195 kr

Sångensemblen Amanda

Solsim
Sommaren gryr och gror. Livet bor i varje ögonblick, kilandes upp och ner längs grässtrån och stammar. Åtrån virvlar in, vi flyger ut i dans med färgade band av ljus. Solens berusning gör att de osynliga banden mellan oss dröjer sig kvar även mot kvällningen. Kroppen minns allt det varma. Sommaren går.

Med mörkret växer avstånden igen. Skuggorna blir långa och banden mellan människorna sträcks – men de håller! Även om mörkret har en plats i världen, gör vetskapen om att själva världens väv är kärlek att det inre ljuset växer. Lika skört som starkt.

Jag följer ljuset genom hallen mot en hemlig plats. Vattnet fyller rummet, tills väggarna bågnar. Vattnet bär mig, jag flyter, simmar, med slutna ögon mot solen.

Sångensemblen Amanda ser mycket fram emot att återse vackra Västerås konserthus. Vi är hedrade över att ha blivit inbjudna till att framföra våra egna tolkningar av Alice, Evert, Titiyo, John m.fl. i samband med konserthusets 20-årsfirande.

Amanda består av en samling musiker, skådespelare, läkare, lärare och systemanalytiker samt en och annan konstnär som kör taxi. Kören har blivit ett begrepp i musikvärlden och en favorit för den stora publiken med sina sceniska och omstörtande föreställningar. Kanske beror det på gruppens starka önskan om att beröra och beröras i de möten som musiken skapar. En brokig skara körmedlemmar har skapat en unik konstnärlig spänning som utmanar och utvecklar gränserna för vad körsång kan vara.

Detaljer

4 september 2022, söndag
Västerås Konserthus, Stora salen
195 kr
Arrangör: Västmanlandsmusiken
I samarbete med: Konserthusets Vänner och Västerås Musiksällskap-Sinfoniettans Vänner.
Genre: Kör, Musikteater

Dela evenemanget!

Share on facebook
Share on twitter

Några andra kommande evenemang

20-årsjubileum

Familjeföreställning: Jazzoo

Body & Soul och Samuel Ljungblahd

Babblarna – Första Musikalen

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content