Jazz
måndag

27 mars 2023

19:00
-21:30
Västerås Konserthus, Stora salen
325-375 kr

Monday Night Big Band & Sinne Eeg

Malmöbaserade minst sagt välrenommerade storbandet Monday Night Big Band i sällskap med en av Danmarks bästa jazzsångerskor Sinne Eeg kommer till Västerås under en turné då de bl a hyllar trumpetaren, kompositören, arrangören och storbandsledaren Thad Jones som 28 mars 2023 skulle ha fyllt 100 år. Lägg därtill att det är 45 år sedan ”Thad Jones/Mel Lewis Orchestra” var i Sverige och tillsammans med Monica Zetterlund spelade in den legendariska skivan ”It Only Happens Every Time”. Arrangemangen som Thad Jones skrev till den inspelningen är försvunna, men bandet har lyckats återskapa dem och tillsammans med Rigmor Gustafsson får vi glädjen att avnjuta detta i vårt konserthus. Konserten hos oss är f ö den enda som Monday Night Big Band och Rigmor Gustafsson genomför i vår del av Sverige under denna turné. Inte utan viss stolthet vi i Jazzens Vänner i Västerås konstaterar att vi som enda arrangör i Mellersta Sverige blivit erbjudna denna konsert som vi definitivt inte kunnat tacka nej till. Med största glädje vill vi bjuda in alla musikvänner till denna veritabla höjdarkonsert med Monday Night Big Band och Sinne Eeg i Västerås konserthus måndag 27 mars kl 19.00!

Pga omständigheter ingen kan rå för måste Rigmor Gustafsson tyvärr och motvilligt ställa in sin medverkan i turnén med Monday Night Big Band. Det är vi ledsna för, men vi är dock mycket glada över att vi fått med den världskända danska sångerskan Sinne Eeg som ersättare för Rigmor!

Sinne turnerar över hela världen och har fans i både Europa, USA och Asien och har sjungit på anrika amerikanska jazzklubbar som ”Green Mill” i Chicago och ”Birdland” i New York. Hon har även uppträtt med amerikanska storheter som pianisten/organisten Larry Goldings och trumslagaren Peter Erskine, vunnit fyra ”Danish Music Awards” som motsvarar Sveriges grammis-pris, vunnit det franska ”Prix du Jazz” och har erhållit ”Dronning Ingrids Hederslegat” direkt ur danska drottning Margarethes hand.

Vi är väldigt glada över att ha Sinne med oss och kan utlova en konsertupplevelse utöver det vanliga precis som Rigmor hade gett oss!
Varmt välkomna!

Detaljer

27 mars 2023, måndag
Västerås Konserthus, Stora salen
325-375 kr
Rabatt för: Rabatt finns för Studerande, Föreningspris
Arrangör: Jazzens Vänner
I samarbete med: Västmanlandsmusiken
Paus: Ja
Genre: Jazz

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Dela evenemanget!

Några andra kommande evenemang

Just nu finns det inga evenemang i den här genren! Se alla aktuella evenemang via knappen nedan.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content