Kammarmusik
torsdag

24 november 2022

19:00
-21:00
Västerås Konserthus, Lilla salen
225 kr

Malin Broman, violin/viola och Simon Crawford-Phillips, piano

Nu har vi glädjen att få höra en av Sveriges bästa duos, Malin Broman och Simon Crawford-Phillips i ett program med musik av två romantiker och två nu levande tonsättare. Duon har i vår varit ut i Skåne på turné och kommer till oss i Västerås i november. Förutom att de spelar duo tillsammans, så är de gifta och spelar trio i Kungsbacka Pianotrio.

Som solist har Malin Broman framträtt med orkestrar som Copenhagen Phil, BBC Scottish Symphony Orchestra och Academy of Saint Martin in-the-Fields med dirigenter såsom Daniel Harding och Neeme Järvi. Hon har även verkat som solist/konstnärlig ledare vid konserter med Trondheimsolistene, Gävle Symfoniorkester, ACO collective och Sveriges Radios Symfoniorkester. Från 2015 till 2020 verkade hon som konstnärlig ledare för kammarorkestern Musica Vitae och säsongen 19/20 tog hon över som konstnärlig ledare för Mellersta Österbottens kammarorkester. Hon för också känd för att ha gjort något speciellt när pandemin gav musik på nätet en stor skjuts framåt. En ny inspelning av Mendelssohn oktett där hon spelar alla åtta stämmor!

Sedan 2008 är Malin Broman ledamot i Kungl. Musikaliska akademien, violaprofessor vid Edsbergs Musikinstitut i Stockholm och första konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester. Hon mottog H.M. Konungens medalj av 8:e storleken för betydande insatser inom svenskt musikliv 2019. Malin har de senaste åren uruppfört violinkonserter av bl.a. Helen Grime, Andrea Tarrodi, Rolf Martinsson, Malin Bång och Daniel Nelson. Som kammarmusiker förknippas hon med ensembler som Kungsbacka Piano Trio, Stockholm Syndrome Ensemble och Nash Ensemble i London, i vilka hon samarbetar tätt med Simon Crawford-Phillips.

Simon är en flitigt anlitad pianist som har framträtt med orkestrar som BBC Scottish Symphony Orchestra och Sveriges Radios Symfoniorkester, och är konstnärlig ledare och dirigent för Västerås Sinfonietta. Simon figurerar därtill på ett flertal aktuella album där verk av tonsättare som Sofija Gubajdulina, Fanny Mendelssohn, Alban Berg och Sergej Rachmaninov framförs. Tack vare hans stora passion för samtida musik har han samarbetat med och uruppfört verk av bl.a. Thomas Adès, Britta Byström och Steve Reich. Bland hans återkommande samarbetspartners finner man namn som Colin Currie, Torleif Thedéen och Anne Sofie von Otter.

Konsertprogrammet:

Rebecca Clarke (1886-1979)
Sonat för viola (viola och piano)

Djuro Zivkovic (1975-)
Alleluias (viola och piano)

PAUS

Clara Schumann (1819-1896)
Romanser, Op.22 (violin och piano)

Johannes Brahms (1833-1897)
Sonat nr 1 f-moll op 120 (viola och piano)

Detaljer

24 november 2022, torsdag
Västerås Konserthus, Lilla salen
225 kr
Rabatt för: Konserthusets vänner, Studerande, Västerås kammarmusikförening, Barn/Ungdom
Arrangör: Västmanlandsmusiken
I samarbete med: Västerås kammarmusikförening
Paus: Ja
Genre: Kammarmusik, Västerländsk konstmusik

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Dela evenemanget!

Några andra kommande evenemang

Kammarmusik

Examenskonsert Musik- och operahögskolan, Mälardalens universitet

Kammarmusik

Earendelkvintetten

Kammarmusik

Examenskonsert Musik- och operahögskolan, Mälardalens universitet

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content