Jazz
tisdag

17 oktober 2023

19:00
-21:00
Västerås Konserthus, Foajéscenen
225-275 kr

Linnea Jonsson Group

Det är med både glädje och stolthet som vi i Jazzens Vänner i Västerås hälsar Västeråsbördiga jazztrumpetaren Linnea Jonsson med sina jazzkamrater välkommen till en jazzkväll hos oss. Linnea Jonsson Group har av jazzhabituéer beskrivits som en av dagens mest intressanta unga jazzgrupper i vårt land.
Våren 2022 presenterade Linnes Jonsson sitt debutalbum ”Fragments of Spring”. I en av recensionerna skrev recensent bl a så här: ”I Fragments of Spring visar Linnea Jonsson upp en musikalisk mognad som imponerar. Det är vemodigt vacker musik för ljusa sommarnätter spelad med innerlighet och närvaro”. Mycket finare recension kan väl knappast en debutant få!

Linnea Jonsson började sin musikaliska resa på Västerås Kulturskola där jazzintresset blommade ut i kulturskolans ungdomsstorband. Efter vidare studier vid Skurups Folkhögskola och slutligen examen vid Kungliga Musikaliska Akademin leder hon idag sin egna kvintett och är flitigt involverad i många av Sveriges olika högklassiga storband. Trots sina unga år har hon redan tilldelats ett stort antal olika förnämliga stipendier bl a Björn J:son Lind-stipendiet med följande fantastiska motivering: ”J.son-stipendiet 2022 går till en instrumentalist och kompositör som med stor innerlighet förvaltar och förfinar såväl det nordiska vemodet som ljuset. För en klangvärld som andas innerlig ödmjukhet och med en tonbildning som förmår bergmassiv att blomstra tilldelas årets stipendium kompositören och trumpetaren Linnea Jonssson”.

Linnea Jonsson Group består förutom av Linnea själv på trumpet av Anna Gréta Sigurdadóttir piano, Bjarni Már Ingólfsson gitarr, Johan Tengholm kontrabas och Edvin Fridolfsson trummor.

Detaljer

17 oktober 2023, tisdag
Västerås Konserthus, Foajéscenen
225-275 kr
Rabatt för: Studerande, Jazzens vänner
Arrangör: Jazzens vänner
I samarbete med: Västmanlandsmusiken
Paus: Ja
Genre: Jazz

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Dela evenemanget!

Några andra kommande evenemang

Pete Churchill, John Högman, Martin Sjöstedt och Oscar Johansson Werre

Erik Söderlind & Lars Jansson Quartet

Barn & Unga

Barnlördag: Minna Krook - Om längtan

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content