tisdag

14 mars 2023

19:00
-21:30
Västerås Konserthus, Lilla salen
225-275 kr

Klas Toresson Kvintett

En av många unga jazzsaxofonister i vårt land är Klas Toresson som tillsammans med sina fyra lika unga kamrater Erik Söderlind gitarr, Leo Lindberg piano/orgel, Kenji Rabson kontrabas och Moussa Fadera trummor kommer till oss och konserthuset tisdag 14 mars.

Med sig har de en helt nyutkommen CD, ”Fundamentals”, som kvintetten helt säkert kommer att bjuda på musik ifrån. Alla fem är redan synnerligen väletablerade i den svenska jazzfamiljen och hörs ofta såväl i egna bandsammanhang som i många andra konstellationer.

Om Fundamentals skrivs bland annat att ”repertoaren på skivan utgör basen i bandets repertoar. Alla musikerna i bandet har grävt djupt i jazztraditionen och tillsammans ger det en stor bredd vad gäller låtar ur olika epoker.

En sak är säker, nämligen att musiken alltid har en stark förankring i jazztraditionen innehållande en stor portion blues. Allt med Klas Toressons modernare touch där hans egna kompositioner sätter tonen”. Bara sammansättningen av kvintetten borgar för synnerligen hög kvalité och en minst sagt svängig kväll där de olika musikerna kommer att få stora tillfällen att få utlopp för spontana infall i musicerandet.

Svensk jazz på sin absolut högsta nivå!

Detaljer

14 mars 2023, tisdag
Västerås Konserthus, Lilla salen
225-275 kr
Rabatt för: Rabatt finns för Studerande, Föreningspris
Arrangör: Jazzens Vänner
I samarbete med: Västmanlandsmusiken
Paus: Ja
Genre: Jazz

Konserthusets bar öppnar 1,5 h före föreställning. På barmenyn finns enklare varma rätter som soppa, pasta eller en kötträtt, snacks och fika. Till det vin, öl, kaffe eller läsk.

Dela evenemanget!

Share on facebook
Share on twitter

Några andra kommande evenemang

Storbandskväll med Kulturskolans Ungdomsstorband

Peter Asplund Aspiration

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content