Kammarmusik
torsdag

31 mars 2022

19:00
-21:00
Västerås Konserthus
225 kr

Johan Ullén och Asuka Nakamura

Säsongen avslutar vi med ett instrument och två musiker på scenen. Pianisterna Johan Ullén och Asuka Nakamura tar sig an Konserthusets Steinwayflygel i ett program där musik för fyrhändigt piano står på menyn. Det blir musik Brahms, Rachmaninov, Poulenc, Chabrier, Bach och så tre tangos i arrangemang av Johan Ullén.

Missa inte denna konsert!

Johan Ullén studerade piano och komposition på Kungl Musikhögskolan och Sibelius-Akademin i Helsingfors. Han har framträtt som solist med flertalet av svenska orkestrar och turnerat i Europa, USA och Sydamerika. Som kompositör har Johan Ullén skrivit kammarmusik, orkestermusik, sånger och operor, som har framförts på festivaler och i konsertsalar i Sverige och utomlands. Ett mycket uppmärksammat verk var hans helaftonsopera “Kärleksmaskinen”, som beställdes och uruppfördes år 2019 av Pite Kammaropera på turné i Sverige.”

Asuka Nakamura började spela piano vid tre års ålder i Nagoya, Japan. När hon var sex år gjorde hon sin debut och spelade kammarmusik tillsammans med medlemmar ur stadens filharmoniska orkester och redan vid nio års ålder gjorde hon solistdebut med Mozarts kända Pianokonsert nr 23.
Asuka har framträtt, inte bara i Japan och Sverige, utan även i Manchester, Oxford och Budapest. Dessutom har hon hållit soloafton hos Beethovensällskapet i London och varit solist med Krakowsymfonikerna i Polen.
Sedan Asuka flyttade till Stockholm har hon erhållit stipendier från Frimurarlogen och från Kungl. Musikaliska akademien fyra år i rad. Hon har också deltagit som stipendiat i Holland Music Sessions och i Schleswig Holstein Music Festival i Tyskland. I Sverige har hon framträtt med pianokonserter av Grieg, Beethoven, Mozart och Messiaën och 2010 var hon solist med Västerås Sinfonietta i Mendelssohn Pianokonsert nr. 1.

Detaljer

31 mars 2022, torsdag
Västerås Konserthus
225 kr
Rabatt för: Rabatt finns för Föreningspris
Arrangör: Västmanlandsmusiken
I samarbete med: Västerås kammarmusikförening
Paus: Ja
Genre: Kammarmusik, Västerländsk konstmusik

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Dela evenemanget!

Några andra kommande evenemang

Klassiskt/Orkester/Opera

Västerås Sinfonietta: Sensommarkonsert

Klassiskt

Västerås Sinfonietta: Säsongsöppning med Mozarts Pianokonsert 23

Kammarmusik

Trio Nastela

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content