Jazz
lördag

23 mars 2024

14:00
-18:30
Västerås Konserthus, Hela huset
63-100 kr

Jazzlördag

En festivaldag på Västerås Konserthus olika scener.

Eftermiddagsdans till Börge Lindgrens kvintett, Jazzqiz, Västerås Ungdomsstorband samt en rad mindre konserter med morgondagens legendariska jazzartister. Konserthusrestaurangen har specialmeny för jazzdagarna och serverar bland annat en lyxig Grosshandlarlunch och TipsyTee. Dagen innehåller flera akter och kan köpas som en biljett, samt festivalpasset.

TipsyTee med Jazzquiz
Lilla Salens Foajé 14.30 – 15.15
Claes Tillander, Jazzens Vänner, håller i ett Jazzquiz för dig som vill lära dig mer om jazzens historia i Västerås, Sverige och världen. Fina priser i potten. Konserthusrestaurangen serverar TipsyTee, en afternoon tea med spetsade teer och därtill små salta och söta bakverk.

Eftermiddagsdans med Börge Lindgren Organ Stuff
Foajéscenen 15.15 – 16.45
Börge Lindgren har med sin orgel spelat i egen och en mängd andra orkestrar sedan 70-talets början. Här kommer han med Fredrik Lindgren, Sandra Lindgren, Eva Lillqvist, Jenny Kristoffersson och Jens Ander Glöde, för att bjuda upp till dans på lördagseftermiddagen. Börja gärna dagen med en god måltid, från kl 13.00 serverar Konserthusrestaurangen en klassisk grosshandlarlunch med ett utvalt dryckespaket.

Jazz för två flyglar med Cecilia Persson och Jonas Östholm
Lilla Salens Foajé 16.30-17.30
Duokonsert med två flyglar. Vid tangenterna Cecilia Persson och Jonas Östholm, Västeråsare och några av Sveriges bästa jazzpianister.

Cecilia har tillsammans med Sofia Jernberg startat musikgruppen Paavo och har också spelat med Erika Alexanderssons grupp och i Lina Nybergs showband. Jonas Östholm spelade tidigare i Fredrik Norén Band, och har under åren spelat med t ex Nils Landgren, Karl -Martin Almgren, trumpetaren Emil Strandberg och klarinettisten Nils Berg bland många andra.

Västerås Kulturskolas Ungdomsstorband
Foajéscenen 17.30-18.30
Västerås Kulturskola är sedan länge etablerade som en av Sveriges absolut bästa och förnämsta kulturskolor, bland annat för sitt eminenta ungdomsstorband.

Många är de utmärkelser som ungdomsstorbandet och enskilda musiker fått ta emot under årens lopp. Flera av medlemmarna har utvecklats till jazzmusiker på högsta nationella och internationella nivå och etablerat sig i den svenska jazzeliten, däribland de senaste tillskotten; trumpetarna Filip Olandersson och Linnea Jonsson.

Detaljer

23 mars 2024, lördag
Västerås Konserthus, Hela huset
63-100 kr
Rabatt för: Studerande
Arrangör: Västmanlandsmusiken
I samarbete med: Jazzens vänner och MTA Production
Paus: Nej
Genre: Jazz

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Dela evenemanget!

Några andra kommande evenemang

Champian Fulton Scandinavian Trio med Klas Lindquist

Julkonsert

GLENN MILLER ORCHESTRA – CHRISTMAS SHOW 2023

Monica Borrfors Kvintett

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Leif Östlund

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content