Jazz
lördag

23 mars 2024

14:00
-18:30
Västerås Konserthus, Hela huset
100 kr

Jazzlördag

En festivaldag på Västerås Konserthus olika scener.

Eftermiddagsdans till Börge Lindgrens kvintett, Jazzquiz, Västerås Ungdomsstorband samt en rad mindre konserter med morgondagens legendariska jazzartister. Konserthusrestaurangen har specialmeny för jazzdagarna och serverar bland annat en lyxig Grosshandlarlunch och TipsyTea. Dagen innehåller flera akter och kan köpas som en biljett, samt festivalpasset.

Tipsy Tea med Jazzquiz
Lilla Salens Foajé 14.30 – 15.00
Claes Tillander, Jazzens Vänner, håller i ett Jazzquiz för dig som vill lära dig mer om jazzens historia i Västerås, Sverige och världen. Fina priser i potten. Från 14.00 serverar Konserthusrestaurangen Tipsy Tea, ett afternoon tea med spetsade teer och därtill små salta och söta bakverk.

Boka Tipsy Tea här

Eftermiddagsdans med Börge Lindgren Organ Stuff
Foajéscenen 15.15 – 16.45
Börge Lindgren har med sin orgel spelat i egen och en mängd andra orkestrar sedan 70-talets början. Här kommer han med Fredrik Lindgren, Sandra Lindgren, Eva Lillqvist, Jenny Kristoffersson, Jens Ander Glöde, Rickard Lindgren och Rickard Sandström, för att bjuda upp till dans på lördagseftermiddagen. Börja gärna dagen med en god måltid, från kl 12.00 serverar Konserthusrestaurangen en klassisk grosshandlarlunch med ett utvalt dryckespaket.

Boka grosshandlarlunch via bokningskalendern här

Kultursamverkansmodellens framtid
Lilla Salen 16.00-17.00
En paneldebatt om kulturens finansiering arrangerad av MAIS – Musikarrangörer I Samverkan, som håller konferens under Västerås Jazz Festival.

Jazz för två flyglar med Cecilia Persson och Jonas Östholm
Lilla Salens Foajé 16.30-17.30
Duokonsert med två flyglar. Vid tangenterna Cecilia Persson och Jonas Östholm, Västeråsare och några av Sveriges bästa jazzpianister.

Cecilia har tillsammans med Sofia Jernberg startat musikgruppen Paavo och har också spelat med Erika Angels grupp och i Lina Nybergs band. Jonas Östholm spelade tidigare i Fredrik Norén Band, och har under åren spelat med t ex Nils Landgren, Karl-Martin Almgren, trumpetaren Emil Strandberg och klarinettisten Nils Berg bland många andra.

Live-intervjuer och paneldebatt
Konserthusets foajé, röd sida 17.30-18.30
VLT:s Maria Björkman gör live-intervjuer med bl.a Magnus Lindgren och Isabella Lundgren. Det blir också en paneldebatt med bl.a. jazz- och musikpersonligheter som Peter Fredriksson, Rikard Gateau, Cecilia Persson där de utforskar frågan ”Hur ser jazzens roll ut i dagens musikaliska klimat, och hur skiljer sig dess utmaningar och möjligheter från andra genrer?

Västerås Kulturskolas Ungdomsstorband
Foajéscenen 17.30-18.30
Västerås Kulturskola är sedan länge etablerade som en av Sveriges absolut bästa och förnämsta kulturskolor, bland annat för sitt eminenta ungdomsstorband.

Många är de utmärkelser som ungdomsstorbandet och enskilda musiker fått ta emot under årens lopp. Flera av medlemmarna har utvecklats till jazzmusiker på högsta nationella och internationella nivå och etablerat sig i den svenska jazzeliten, däribland de senaste tillskotten; trumpetarna Filip Olandersson och Linnea Jonsson.

Detaljer

23 mars 2024, lördag
Västerås Konserthus, Hela huset
100 kr
Rabatt för: Studerande
Arrangör: Västmanlandsmusiken
I samarbete med: Jazzens vänner och MTA Production
Paus: Nej
Genre: Jazz

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Dela evenemanget!

Några andra kommande evenemang

Pete Churchill, John Högman, Martin Sjöstedt och Oscar Johansson Werre

Erik Söderlind & Lars Jansson Quartet

Barn & Unga

Barnlördag: Minna Krook - Om längtan

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content