Kammarmusik
torsdag

6 oktober 2022

19:00
-21:00
Västerås Konserthus, Lilla salen
225 kr

Duo Julia & Theo

Duo Julia & Theo vann 2021 års upplaga av kammarmusikbiennalen Ung & Lovande. Första pris är en Sverigeturné som genomförs under hösten 2022. Denna konsert är en del av den turnén. Med ett naturligt artisteri som väcker nyfikenhet och vidgar lyssnarnas vyer, bjuder Duo Julia & Theo på musik som rör sig sömlöst mellan genrerna.

Duo Julia & Theo består av Theo Hillborg, saxofon, och Julia Isaksson, piano, som träffades 2017 under studietiden vid Royal Academy of Music i London. De har utvecklat en stor repertoar och framträtt både i Storbritannien och i Sverige. Duon strävar efter att tänka utanför ramarna och blandar ofta genrer som folkmusik, jazz, klassiskt och modern musik.

Juryns motivering i finalen av Ung & Lovande 2021:
”Med ett naturligt artisteri som väcker nyfikenhet och vidgar lyssnarnas vyer, bjuder Duo Julia & Theo på musik som rör sig sömlöst mellan genrerna. Framträdandet genomsyras av en charmfull kommunikation musikerna emellan, såväl som med publiken.”

Julia Isaksson, piano (f. 1996) gjorde sin internationella solistdebut vid 18 års ålder när hon uppträdde för ett fullsatt Laeiszhalle i Hamburg på International Steinway Festival efter att ha vunnit första pris i Steinway Pianofestival i Stockholm 2014. Julia har vunnit pris i flera internationella tävlingar som exempelvis första pris i Feurich International Music Competition i Wien 2016 och andra pris i the Wilfrid Parry Prize 2019. Nyligen har hon även fått andra pris i den prestigefyllda tävlingen Sterndale Bennett Prize 2020. Hon har spelat i Tivolis konsertsal, Göteborgs konserthus och Stockholms konserthus. Julia tog sin kandidatexamen på Royal Academy of Music i London med First Class Honours där hon även går sin mastersutbildning för professor Colin Stone. Hösten 2020 började hon även studera Interpretation Diplom på Musikhögskolan i Malmö för Francisca Skoogh parallellt med sina studier i London.

Theo Hillborg, saxofon (f. 1996) tog sin kandidatexamen på Royal Academy of Music i London med First Class Honours där han studerade för Simon Haram och Martin Speake. Därefter har han fortsatt med en masterexamen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för professor Christer Johnsson. Som solist har Theo vunnit priser i nationella och internationella tävlingar som exempelvis Stockholm International Music Competition och Polstjärnepriset. Han är medlem i Stockholms Saxofonkvartett, en av Europas främsta ensembler för ny musik. Theo är även en rutinerad orkestermusiker och har arbetat med dirigenter som Sakari Oramo, Edward Gardner, Oliver Knussen och Yan Pascal Tortelier och med orkestrar som Kungliga Filharmonikerna och Manchester Camerata.

Konsertprogrammet:

Chick Corea (1941-2021) – Children’s Songs – Arr. Rob Buckland
Alessandro Marcello (1673-1747) – Adagio och Presto
Magnus Lindgren (1974) – Kind of a Sonata (beställningsverk)
Claude Debussy (1862-1918) – 1. Pagodes ur Estampes
Takashi Yoshimatsu (1953) – Fuzzy Bird Sonata

Paus

Jean Sibelius (1865-1957) – Norden
Gary Carpenter (1951) – Sonata for Alto Saxophone and Piano
Lili Boulanger (1893-1918) – Prelude
Phil Woods (1931-2015) – Sonata

Detaljer

6 oktober 2022, torsdag
Västerås Konserthus, Lilla salen
225 kr
Västerås Kammarmusikförening: 195 kr
Rabatt för: Barn & unga, studerande
Arrangör: Västmanlandsmusiken
I samarbete med: Västerås Kammarmusikförening
Genre: Kammarmusik

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Dela evenemanget!

Några andra kommande evenemang

Kammarmusik

Trio Nastela

Kammarmusik

Förbud och förtryck

Kammarmusik

Monbijoukvartetten

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content