Jazz
tisdag

14 februari 2023

19:00
-21:30
Västerås Konserthus, Lilla salen
227-275 kr

Carin Lundin & Ronnie Gardiner Quintet

Jazzsångerskan Carin Lundin och den så fantastiskt mångsidige trummisen Ronnie Gardiner bildar tillsammans med Klas Lindquist altsaxofon/klarinett, Mathias Algotsson piano och Hasse Larsson kontrabas en utsökt just för denna kväll sammansatt svängig kvintett.

Den repertoar de kommer att bjuda oss innehåller garanterat en djupdykning i den amerikanska sångboken där helt naturligt Carin Lundin kommer att vara medelpunkten men där samtliga fem i bandet på olika sätt kommer att spela utsökta ”roller” i kvällens härliga jazzsväng. Ronnie Gardiner kommer med största sannolikhet få tillfälle bjuda på sitt fantastiska sätt att framföra Duke Ellingtons komposition Caravan och t ex Mathias Algotsson med sitt finurliga spel bjuda på introduktioner till en eller annan klassiker som många av oss aldrig hört tidigare.

Så sent som i juli 2022 fyllde Ronnie Gardiner den aktningsvärda åldern nittio år. Vid Svensk Jazz’ stora ”Jazzfesten i Umeå 2022 tilldelades Ronnie Gardiner Svensk Jazz’ finaste utmärkelse Lifetime Achivement Award. I den fullsatta stora salen i Umeå Operahus hyllades Ronnie Gardiner med stående applåder som nästan aldrig ville ta slut innan Ronnie själv satte sig vid trummorna för att tillsammans med några andra musiker på plats bjuda den jublande publiken på ett stycke jazz med självklart ett par fantastiska trumsolon av den Store mästaren Ronnie Gardiner som på intet vis knappt någon i publiken kunde tänka sig inom några månader skulle fylla nittio år.

Nu har vi möjligheten att i vårt konserthus hylla Ronnie Gardiner så att säga på hemmaplan då faktiskt Västerås var den plats Ronnie som nykommen till Sverige 1964 kom att bo sina första år.

Fotograf: Amun-Re

Detaljer

14 februari 2023, tisdag
Västerås Konserthus, Lilla salen
227-275 kr
Rabatt för: Rabatt finns för Studerande, Föreningspris
Arrangör: Jazzens Vänner
I samarbete med: Västmanlandsmusiken
Paus: Ja
Genre: Jazz

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Dela evenemanget!

Share on facebook
Share on twitter

Några andra kommande evenemang

Sisters of Jazz

Klassiska Storbandspärlor med Sandviken Big Band & Lisa Björänge

Lill Lindfors, Nils Landgren och Jan Lundgren: Två och en Steinway – på turné

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Leif Östlund
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content