Övrigt
onsdag

12 april 2023

19:00
-21:00
Västerås Konserthus, Stora salen
495 kr

Brel möter Piaf – Rebellen & Sparven

Christopher Wollter och Åsa Fång tar sig an chansontraditionens två giganter, Edith Piaf och Jacques Brel. En enad kritikerkår har hyllat denna vackra, vemodiga och roande föreställning som gått för utsålda hus runtom i landet.
Brel kom från en borgerlig miljö, Piaf växte upp på gatan. Ändå hittar vi stora likheter i deras musik. Vi får höra odödliga sånger om livet och kärleken som ges två perspektiv, mannens och kvinnans. Åsa och Christopher låter sången och musiken förena två självförbrännande och kärlekstörstande livsöden.

Amsterdam, La vie en Rose, Ne me quittes pas och No je ne regrette rien är ett axplock av vad som kommer framföras ur den franska låtskatten. De ackompanjeras av virtuosa musiker: Bernt Andersson (piano, dragspel), Per Melin (trummor) och Michael Krönlein (kontrabas).

”Roar och imponerar” –Svenska Dagbladet
“Suveränt! Helt oemotståndligt!” -Skånska Dagbladet
“Kraftfullt och övertygande. Brel och Piaf-show suger tag.” –Sydsvenska Dagbladet
“Frustande känslor och svärta. Magnifik föreställning.” –Norrköpings tidningar
”Två timmar med bultande hjärtan, krossade hjärtan, längtan, svek, uppbrott, svärta och försoning följer. Kort sagt, allt det som verkligen betyder något i allas våra liv. Jag vacklar ut från salongen rätt känslomässigt omtumlad. En häftig känsla.” -Norrbotten Kuriren

Christopher Wollter har sedan sin examen från Teater­ och operahögskolan i Göteborg jobbat på landets största scener såsom Stockholms stadsteater, Dramaten, Cirkus, Göteborgsoperan och Oscarsteatern. Han började med Brel i Brel – rakt in i hjärtat på Vasa­teatern i Stockholm. Han har rosats i succéer som Så som i himmelen på Oscarsteatern eller som von Trapp i Sound of Music på Nöjesteatern i Malmö. Ett axplock av roller är Freddie i Chess, Chris i Miss Saigon på Göteborgsoperan samt titelrollen i Doktor Zjivago på Malmö Opera. I vår gör han huvudrollen i Ibsens Folkefiende på Västmanlands teater.
Han har underhållit på TV i Doobidoo, Så ska det låta, Lotta på Liseberg och som solist med Radio­symfonikerna i SVT:s Trettondagskonsert i Berwald­hallen. Bland hans 30­tal scenproduktioner kan även nämnas Vem är rädd för Virginia Woolf, Martina Montelius pjäs Elda! Elda! Elda! samt hans egen monolog Göran och Kärleken. Man kan se Christopher i flera TV­serier och filmer – i bl a Camilla Läckbergs Lyckoviken, Heder, Nattryttarna och i Sveriges första Netflix­ produktion Störst av allt.

Åsa Fång är en gränsöverskridande artist som gjort en rad kritikerrosade roller som sångerska, skådespelerska och musikalartist. Särskild erkännande har hon fått för sin träffsäkra och personliga tolkning av Edith Piaf. Hennes föreställning ”Edith Piaf – Livet och Kärleken ” och föreställningen ”Brel möter Piaf – rebellen och sparven” fångar det som blivit Åsa Fångs signum; en mångsidig artist med fransk spets och en särskild förmåga att beröra publiken.
Åsa Fång har haft roller i flera stora musikaler som b la Matilda, Miss Saigon, Billy Elliot, Cabaret, Jesus Christ Superstar, Spelman på taket, Rivierans Guldgossar m. fl. För rollen som Hemska Häxan i Trollkarlen från OZ – vann hon en Guldmask. Åsa medverkade även i Robert Gustafssons 25-års jubileumsshow. Åsa har gett ut cd:n ”Åsa Fång sjunger Edith Piaf – La vie et l ́amour” och är gästsolist i flera skivproduktioner. Hon har även synts i en rad TV- produktioner såsom “Så ska det låta” och ”Doobidoo” och medverkar i filmerna om Johan Falk.

Föreställningen görs på svenska med franska inslag.

Träblås – Johan Alenius
Violin/viola – Karolina Weber Ekdahl

Detaljer

12 april 2023, onsdag
Västerås Konserthus, Stora salen
495 kr
Arrangör: Stage Activity AB
I samarbete med: Västmanlandsmusiken
Paus: Ja
Genre: Övrigt

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Dela evenemanget!

Några andra kommande evenemang

Barn & Unga

Barnlördag: Folk, fä och naturväsen

Barn & Unga

Barnlördag: Alice! - Musik och drömsk animation

Måns Möller - Mitt perfekta liv

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content