Dans
torsdag

28 november 2024

19:00
-21:00
Västerås Konserthus, Stora salen
620-720 kr

Balett Ice Princess med Classical Ukrainian Etoile Ballet

Premiär i Skandinavien!
Classical Ukrainian Etoile Ballet har förberett en överraskning för publiken: en ny julbalett “Ice Princess”.

“Ice Princess” är en balett baserad på sagan “Snödrottningen” av Hans Christian Andersen. Detta är en fascinerande, romantisk berättelse till musik av Mozart, Vivaldi, Halvorsen, Grieg och Leontovich, som kommer att ge dig oförglömliga glada känslor och fylla dig med inspiration och nya drömmar. En vacker prinsessa, rånare, skogsälvor, en rolig snögubbe, fantastiska troll och naturligtvis en modig ung man, spelar på scenen.

Den vackra prinsessan Sofia är ledsen i sitt slott. Ensamheten har gjort hennes hjärta till is. När hon ser avlägsna länder i en magisk spegel där folk firar jul glatt bestämmer hon sig för att åka dit bara för att komma lite närmare platsen där alla är glada. Ett ödesdigert möte med en av byborna, en glad pojke, gör henne så upprymd att hennes iskalla hjärta värker i bröstet. Hon försvann och frös hela staden. Men mirakel sker alltid vid jul. Den unge mannens kärlek och goda hjärta kommer att leda honom, genom många äventyr och faror, till slottet där han kommer att finna sin kärlek, smälta hjärtat på den vackra prinsessan och rädda invånarna i sin stad.

Baletten har koreograferats av Andreas Heise, som under många år arbetat på Norska Nationaloperan. Ideologen och scenografen för projektet var grundaren av Classical Ukrainian Etoile Ballet, Irina Khandazhevskaya.

Produktionen av klassisk koreografi kommer att framföras av ukrainska professionella balettdansörer – vinnare av internationella balettävlingar, People’s Artists of Ukraine, ukrainska solister och från februari 2022 europeiska teatrar.

Turnén presenteras av den norska organisationen “Kultur for Folket” för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland. Turnén äger rum i november och december i Norge, Sverige och Danmark.

Detaljer

28 november 2024, torsdag
Västerås Konserthus, Stora salen
620-720 kr
Rabatt för: Barn/Ungdom
Arrangör: Kultur for Folket AS och Västmanlandsmusiken
Paus: Ja
Genre: Dans

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Dela evenemanget!

Några andra kommande evenemang

Dans

Faces - What you don't see is actually me

Dans

Faces - What you don't see is actually me

Dans

Svansjön med Heritage Ballet

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content