Folk/Världsmusik
tisdag

19 april 2022

19:00
Västerås Konserthus, Foajéscenen
225 kr

Ale Möller – 50 år på scenen

Ale Möller – 50 år på scenen
Musik & anekdoter från en livsresa världen över.

Sveriges meste och bäste multimusikant Ale Möller, bygger ett eget musiklandskap grundat på musiktraditioner från många håll. Där rör han sig fritt, påhejad av sin egen nyfikenhet. Få kan, som denna musikant och berättare, skapa tokglädje – både på och utanför scenen. Tillsammans med sina medmusikanter bjuder Ale Möller på harmonier, rytmer och anekdoter från världens alla hörn, insamlade under ett långt och spännande liv i musikens tjänst.

Medverkande:
Ale Möller: mandola, dragspel, flöjter, trumpet, skalmeja, kohorn, mm.
Johan Graden: keyboard
Olle Linder: slagverk, gitarr

Ale Möller är en internationellt uppmärksammad artist med stjärnstatus inte bara i Sverige utan också på de stora festivalscenerna världen över. Flerfaldig Grammis-vinnare, legitimerad legend och professor. Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken och sedan en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken. Han är en multi-instrumentalist som spelar ett brett utbud av instrument, allt från mandola och dragspel till flöjt, skalmeja och kohorn. Men framför allt är Ale Möller en musiker som arbetar sig in i källkoden av den traditionella musiken han möter, vare sig det är en grekisk rembetiko eller en envis svensk polska.

Att försöka räkna upp alla priser och utmärkelser som Ale Möller har i bagaget är lika omöjligt som att försöka lista alla instrument som densamme behärskar. Här är ett axplock från de senaste åren:

– 2018 tilldelades Ale Lifetime Achievement Award av den amerikanska organisationen FOLK ALLIANCE INTERNATIONAL. Tidigare pristagare har b la varit Bob Dylan, Harry Belafonte, Pete Seeger, Joan Baez, Woody Guthrie.

– 2020 ledde Ale en stor konsert vid en fredskongress i Kina tillsammans med 14 musiker från hela världen i Chengdu. (!!!)

– 2021 belönades Ale Möller Regeringens Hederspris i svensk musikexport med motiveringen (i korthet): ”Vem har tagit Sverige till världen, och världen till Sverige som han?”

Just nu är Ale aktuell, bland annat, med sin senaste skiva Xenomanía, samt berättarkonserten Ale Möller – 50 år på scenen.

Detaljer

19 april 2022, tisdag
Västerås Konserthus, Foajéscenen
225 kr
Rabatt för: Konserthusets Vänner, Gå 2 betala för 1
Genre: Folk/Världsmusik

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Dela evenemanget!

Några andra kommande evenemang

Just nu finns det inga evenemang i den här genren! Se alla aktuella evenemang via knappen nedan.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content