Dans
tisdag

8 mars 2022

19:00
-20:00
Västerås Konserthus, Stora salen
225 kr
Introduktion kl 18.30 med Malena Engström och Niklas Ulfvebrand. Alla biljettintäkter går oavkortat till Radiohjälpens katastrofinsamling.

Chotto Xenos – Akram Khan Company

Familjeföreställning i första världskrigets kaos. Hur börjar krig? Och på vilket sätt slutar det? Det beror på vem som berättar historien.
Alla biljettintäkter för denna föreställning skänker Västmanlandsmusiken till Radiohjälpens insamling för människorna i Ukraina.

INTRODUKTION:
Föreställningen introduceras av Malena Engström, skådespelare och presentatör tillsammans med Niklas Ulfvenbrand, historiker.

FÖRESTÄLLNING:
Akram Khan Company är åter på turné med Dansnät Sverige. Den här gången med Chotto Xenos – ett fantasifullt mästerverk som riktar sig till såväl barn som vuxna. Nu med handlingen förlagd mitt i första världskrigets leriga skyttegravar. Chotto Xenos är en mans berättelse om sitt deltagande i första världskriget.

Om krigsföringens kakofoni med krutluktande dimmor, avfyrade kanoner och explosioner som får luften att skaka. En föreställning om krigets fruktansvärda natur; ödeläggelse av mänskligheten, rädslan och paniken samt det obevekliga bruset och kaoset.

Historien gestaltas av en graciös och atletisk dansare som med tydlig och lättolkad koreografi bemästrar detta tunga tema med lätthet och humor. I en kuliss bestående av rörliga projektioner interagerar dansaren med de tredimensionella bilderna och skapar en stark, poetisk och visuell dansföreställning.

Chotto Xenos är en fängslande dansproduktion som tar publiken tillbaka i tiden och utforskar de bortglömda historierna om kolonialsoldaters liv och öden under första världskriget – en tyst och rörande hyllning till de 100 000-tals soldater som omkom och aldrig återvände hem.

Akram Khan Company har under drygt tjugo år tagit platsen som ett av världens främsta danskompanier. Turnerar med Dansnät Sverige våren 2022 

Detaljer

8 mars 2022, tisdag
Västerås Konserthus, Stora salen
225 kr
Alla biljettintäkter går oavkortat till Radiohjälpens katastrofinsamling.
Rabatt för: Barn/Ungdom
Arrangör: Västmanlandsmusiken
I samarbete med: Dansnät Sverige
Med stöd av: Statens Kulturråd
Paus: Nej
Genre: Dans

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Play Video
Play Video

Dela evenemanget!

Några andra kommande evenemang

Dans

Faces - What you don't see is actually me

Dans

Faces - What you don't see is actually me

Dans

Svansjön med Heritage Ballet

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content