lördag

27 april 2024

19:00
-20:10
Västerås Konserthus, Lilla salen
100 kr

Accordionesco

Accordionesco. Gemini Duo – accordion.

Upplev en musikalisk virvelvind av dragspelsmagi när Gemini Duo landar i Västerås Konserthus efter sin turné från bl.a. Italien, Serbien och Frankrike!

Gemini-duon, bestående av tvillingarna Wanxu Zhao och Wanchen Zhao, föddes i Kina och har sedan gjort Köpenhamn till sin hemvist. Deras musikaliska resa började vid Shenzhen Art School där de fördjupade sig i dragspel innan de fortsatte sina studier vid Shanghais musikkonservatorium. År 2019 tog de steget att förfina sina färdigheter vid Kongelige Danska Musikakademien.

Deras framgångar har inte gått obemärkta förbi. Under de senaste åren har Gemini-duon erövrat flera priser vid prestigefyllda internationella accordiontävlingar. Bland deras imponerande utmärkelser finns förstapriset vid den legendariska internationella dragspelstävlingen Pif Castelfidardo i Italien (2022) samt förstapriset vid den 46:e internationella dragspelstävlingen i Pula. De har också belönats med förstapriset vid Rising Stars Grand Prix i Berlin och Manhattan International Music Competition.

Under samma konsert kommer några av Sveriges mest lovande unga accordionister, inklusive Gumru Nuri Ahundzada, Tanja Xu, Hugo Johansson, Leo Florin och Kevin Nguyen med flera att delta. Tillsammans kommer de att föra publiken på en musikalisk resa genom en fantastisk värld av klassiskmusik och dragspelsmelodier.

Denna enastående konsert är en del av Accordionesco Festival, en årlig hyllning till dragspelens mångsidighet och skönhet. Genimi Duo är hedersgäster på festivalen och deras framträdande lovar att vara en höjdpunkt för både konsertbesökare och entusiaster av dragspelens konstform. Missa inte chansen att vara en del av denna unika och minnesvärda upplevelse!

Detaljer

27 april 2024, lördag
Västerås Konserthus, Lilla salen
100 kr
Arrangör: Irina Krjutjkova
I samarbete med: PianOdrag, Rum Västmanland, SDR
Med stöd av: Västmanlandsmusiken
Paus: Nej

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning.

Dela evenemanget!

Några andra kommande evenemang

Kammarmusik

Examenskonsert Musik- och operahögskolan, Mälardalens universitet

Folk/Världsmusik

Faela

Kammarmusik

Earendelkvintetten

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content