David Huang och Amalie Stahlheim

Datum: 23 september 2023
Tid: 16:00
- 18:00
Paus: Ja
Plats: Tunadalskyrkan, Köping

grund av sjukdom så blir konserten den 23 september ändrad till duon Amalie Stalheim, violoncell och David Huang, piano. De skulle ha spelat trio med klarinettisten Magnus Holmander, men den konserten skjuts fram ett år. Amalie och David spelar stycken av Claude Debussy, Benjamin Britten, Nadja Boulanger och Sergej Rachmaninov.

David Huangs snabba karriär blev ett faktum när han 2014 vann Sveriges största tävling för klassiska musiker, Solistpriset. Han blev utsedd till Sveriges Radio P2:s Artist in Residence och har sedan dess varit en av Sveriges mer efterfrågade pianister och en regelbunden gäst hos landets symfoniorkestrar och konserthus, hyllad för sitt personliga och känslofulla artisteri. 

Utöver sitt musikerskap märks också hans stora engagemang för spridning av den klassiska musiken till en ny publik. 2016 startade han konsertserien Förstaparkett som presenterar den främsta kammarmusiken i hemmafestmiljö. Tillsammans med Christian Karlsen driver han sedan 2018 den berömda festivalen Gränslandet – symfonisk fest som främst vänder sig till yngre publik.

Bland karriärens höjdpunkter så här långt kan nämnas Bachs legendariska Goldbergvariationer inför ett fullsatt Berwaldhallen, Sjostakovitjs första pianokonsert med Göteborgs Symfoniorkester under ledning av Manfred Honeck och Stenhammars andra pianokonsert med Sveriges Radios Symfoniorkester.

Svensk-norska cellisten Amalie Stalheim (f. 1993 i Bergen) är vinnare av båda Svenska Solistpriset 2018 och det norska Solistpriset 2021.  Hon är en aktiv kammarmusiker och har samarbetat med bl.a. Yo-Yo Ma, Leif Ove Andsnes, Kathryn Stott, Christian Ihle Hadland och Polina Leschenko.

Amalie brinner för att spela och beställa nyskriven musik för cello. De senaste åren har hon uruppfört och spelat in sju cellokonserter, flera av specialskrivna för henne, av bland andra Missy Mazzoli, Anders Hillborg, Knut Vaage och Anna-Lena Laurin. 

Biljettbokning: ring Kirsti Olofsson, Kammarmusikföreningen, 070-4779311

Upptäck mer

Vevlira och Kantele

23/4 2024
17:00
- 18:00
Teaterbiografen, Norberg

Vevlira och Kantele

24/4 2024
19:00
- 21:00
Galleri Wission, Surahammar

Vevlira och Kantele

25/4 2024
19:00
- 21:00
Kulturhuset, Hallstahammar

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content