Comfort Music
6 april 2021

Comfort Music – en digital konsertföreställning om musik som har tröstat i alla tider.

Det är ett välkänt faktum att musik påverkar oss människor på en djupt emotionell nivå; den kan ge pepp, styrka, hopp eller känslomässig lindring. 

En ensemble med musiker ur Västerås Sinfonietta bjuder in till två konsertföreställningar direkt från Stora salen i Västerås Konserthus där de framför musikstycken varvat med berättelser om betydelsen av musik som stöd och tröst genom tiderna.

– Vi lovar en inspirerande stund med musik varvat med tankar och berättelser om vad musik betyder för oss alla. Vid tider som nu när många upplever ensamhet kan musiken vara som ett stort plåster, säger Frieda Mossop som vid konsertföreställningarna är presentatör och moderator och till vardags violinist i Västerås Sinfonietta. 

Konsertföreställningarna är gratis och ges digitalt via Zoom.

– Att se en konsert hemma på sin skärm kommer självklart aldrig kunna ersätta upplevelsen av att vara fysiskt på plats. Men det vi har sett nu under denna pandemitid med våra strömmade livekonserter och våra mindre zoom-konserter är att de har varit enormt uppskattade just för att man som publik kommer nära och att möjligheten till interaktion blir tillgänglig på ett helt annat sätt. Till exempel har vi till dessa två zoomkonserter begränsat antal platser; 40 stycken till vardera konsert, vilket ger en väldigt nära konsertupplevelse. Och till den som vill ges möjlighet att ställa frågor och dela tankar, säger Elizabeth Genberg, kommunikatör på Västmanlandsmusiken, Västerås Konserthus.


Comfort Music
– Digital konsertföreställning om musik som tröstat i alla tider 

Måndag 12/4 kl 15.00
Boka din plats här!

Tisdag 13/4 kl 15.00.
Boka din plats här!

Medverkande: Johan Ahlin, valthorn, John Axelsson, trumpet, Ida Freij, valthorn, Anders Matell, fagott och Tom Poulson, trumpet. Moderator/presentatör: Frieda Mossop.

Vi får höra musik av bl a Edvard Grieg, Georg Friedrich Händel och Per-Erik Moraeus.

Livesänds via mötesplattformen Zoom för max 40 deltagare. Föreställningarna kan inte ses i efterhand.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content