Vardagslyx på hemmaplan

Unna dig vardagslyx året om med Västerås Sinfoniettas konserter! Kom in, häng av dig både ytterkläder och stress. Styr dina steg över golvet in i Västerås Konserthus, följ musiken och njut, känn och låt dig beröras av toner med traditioner. En upplevelse med livs levande musik av internationell klass.

Konserthusets Vänner

Västerås Sinfonietta: Säsongsöppning med Mozarts Pianokonsert 23

Vår chefsdirigent Simon Crawford-Phillips leder orkestern från pianot i en av Mozarts mest älskade konserter. Joan Towers moderna verk Chamber Dance blir en rytmisk rivstart på säsongen.

12 september 2024
Sinfoniettan Torsdag

Västerås Sinfonietta: Gitarrkonserten Turia

Ett sällsynt tillfälle att njuta av gitarrens mirakulösa ljudvärld med svenske solisten Jacob Kellerman. Det följs av Schuberts Mozarthyllning: Symfoni 5. Prisbelönte dirigenten Finnegan Downie Dear gör efterlängtad debut med orkestern.

26 september 2024
Konserthusets Vänner

Västerås Sinfonietta: Sköna Schubert

Jonathan Harvey skrev verket Tranquil Abiding inspirerad av buddhismens meditation. Efter några musikaliska in- och utandningar kan du ta med den sköna, avslappnade känslan in i Schuberts livsbejakande femte symfoni, som är en hyllning till Mozart.

28 september 2024
Sinfoniettan Torsdag

Västerås Sinfonietta: Älvalek

Vår konstnärliga partner Jessica Cottis har utformat detta program. Solistprisvinnare Laura Michelin står för en världspremiär av flöjtkonserten Älvalek från en annan av våra konstnärliga partners, kompositören Benjamin Staern.

17 oktober 2024
Sinfoniettan Lördag

Västerås Sinfonietta: Haydns Parissymfoni

Innan du omger dig av Haydns franskdoftande Symfoni 86, låt dig översköljas av vågornas kraft i Ariadne på Naxos av Strauss och i Missy Mazzolis moderna verk Violent, Violent Sea.

19 oktober 2024
Sinfoniettan Torsdag

Västerås Sinfonietta: Trollsländans flykt

Johan Dalene, en av världens mest spännande unga violinister, återvänder till Västerås med Tebogo Monnakgotlas violinkonsert. Den är skriven speciellt för honom och handlar om trollsländans världsresor! Beethovens ikoniska musik avslutar konsertprogrammet.

7 november 2024

Västerås Sinfonietta - Variation, tradition och innovation

Sedan 1883 har Västerås Sinfonietta bjudit på toner och traditioner. På hemmascenen i Västerås Konserthus spelar den 33 musiker starka orkestern för sin publik i bland annat två abonnemangsserier, lunch- och kaffekonserter, julkonserter, samt ett rikt utbud för barn och unga.

Möt våra musiker

Västerås Sinfonietta är en av Sveriges äldsta orkestrar med anor från 1883. Sinfoniettan har sin hemvist i Västerås Konserthus. Förutom konserter i konserthuset framträder Sinfoniettan runt om i Mälardalen. 

Konsertabonnemang

Med ett konsertabonnemang hos Västerås Sinfonietta får du en garanterad plats på konserter som snabbt blir utsålda. Platsen du väljer är alltid densamma – alltså din egen stol i salongen vid alla konserter. 

Västerås Sinfoniettas vänförening

Västerås Sinfonietta är en av stadens mest populära kulturinstitutioner. Orkestern med anor från 1800-talet är en av landets äldsta symfoniska orkestrar. Västerås Musiksällskap har funnits med lika länge.

Västerås Sinfoniettas shop

Här kan du ta del av ett stort utbud av de skivor Västerås Sinfonietta spelat in genom åren. Här finns även andra produkter, speciellt framtagna för Västerås Sinfonietta.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content