Västerås Sinfonietta

Vardagslyx på hemmaplan

Unna dig vardagslyx året om med Västerås Sinfoniettas konserter! Kom in, häng av dig både ytterkläder och stress. Styr dina steg över golvet in i Västerås Konserthus, följ musiken och njut, känn och låt dig beröras av toner med traditioner. En upplevelse med livs levande musik av internationell klass.

Konserthusets Vänner

Västerås Sinfonietta: Naturens toner – lördag

En konsert med naturkoppling med Västerås Sinfonietta under ledning av Simon Crawford-Phillips. Konserten ingår i Omställningsveckan som syftar till att främja klimatomställning.

30 september 2023
Västerås Sinfonietta

Tomas Ledin & Västerås Sinfonietta: Symphonia

I serien PopArt tar Västerås Sinfonietta grepp på populärmusikaliska storheter, både samtida och dåtida. Här blir det ett storslaget musikaliskt porträtt av och med Tomas Ledin.

27 oktober 2023
Västerås Sinfonietta

Tomas Ledin & Västerås Sinfonietta: Symphonia

I serien PopArt tar Västerås Sinfonietta grepp på populärmusikaliska storheter, både samtida och dåtida. Här blir det ett storslaget musikaliskt porträtt av och med Tomas Ledin.

28 oktober 2023
Sinfoniettan Torsdag

Västerås Sinfonietta: Crusells klarinettkonsert med Collins

Världssolisten på klarinett, Michael Collins, gästar Västerås Sinfonietta i ett efterlängtat besök i båda rollerna solist/dirigent.

9 november 2023
Sinfoniettan Torsdag

Västerås Sinfonietta: Jupitersymfonin – torsdag

Höstens sista torsdagskonsert gästas av dirigent Patrik Ringborg i ett kärt återseende. Vi hör också unga svenska stjärnskottet Ava Bahari i en violinkonsert av Franz Berwald. Som storslagen avslutning blir det Mozarts sista Symfoni 41, även kallad Jupiter.

23 november 2023
Sinfoniettan Lördag

Västerås Sinfonietta: Jupitersymfonin – lördag

Unga svenska stjärnskottet Ava Bahari i en violinkonsert av Franz Berwald. Som storslagen avslutning på hösten blir det Mozarts sista Symfoni 41, även kallad Jupiter. 

25 november 2023

Västerås Sinfonietta - Variation, tradition och innovation

Sedan 1883 har Västerås Sinfonietta bjudit på toner och traditioner. På hemmascenen i Västerås Konserthus spelar den 33 musiker starka orkestern för sin publik i bland annat två abonnemangsserier, lunch- och kaffekonserter, julkonserter, samt ett rikt utbud för barn och unga.

Möt våra musiker

Västerås Sinfonietta är en av Sveriges äldsta orkestrar med anor från 1883. Sinfoniettan har sin hemvist i Västerås Konserthus. Förutom konserter i konserthuset framträder Sinfoniettan runt om i Mälardalen. 

Konsertabonnemang

Med ett konsertabonnemang hos Västerås Sinfonietta får du en garanterad plats på konserter som snabbt blir utsålda. Platsen du väljer är alltid densamma – alltså din egen stol i salongen vid alla konserter. 

Västerås Sinfoniettas vänförening

Västerås Sinfonietta är en av stadens mest populära kulturinstitutioner. Orkestern med anor från 1800-talet är en av landets äldsta symfoniska orkestrar. Västerås Musiksällskap har funnits med lika länge.

Västerås Sinfoniettas shop

Här kan du ta del av ett stort utbud av de skivor Västerås Sinfonietta spelat in genom åren. Här finns även andra produkter, speciellt framtagna för Västerås Sinfonietta.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Leif Östlund
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content