Konserthusbesök i Coronatider

Västmanlandsmusiken vill fortsatt genomföra konserter och föreställningar men samtidigt verka för minskad smittspridning och en trygg miljö för våra besökare. Vi följer regeringens beslut och kräver vaccinationsbevis från 1 december för att få tillträde till evenemang i Västerås konserthus.

Den 12 januari träder ytterligare smittskyddsåtgärder i kraft. För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus gäller fortsatt de nuvarande rekommendationerna om vaccinationsbevis, sittande publik samt nu med avstånd mellan sällskap.

De skärpta publikrestriktionerna innebär hos oss att vi minskar antalet platser i salarna för att säkra minst en meters avstånd framför, bakom och åt sidorna mellan personer och sällskap. Publikantalet i Stora salen reduceras från 917 till 270 och i Lilla salen från 150 till 50 platser.

Många av våra konserter och föreställningar där det är fler sålda biljetter än det nu finns platser kommer tyvärr att bli framflyttade eller inställda. Mer info kommer och alla som köpt biljetter till konserter som berörs kommer att kontaktas via mejl.

 

Information om vaccinationsbevis i Västerås Konserthus

Personer under 18 år och personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 är undantagna. 

Vaccinationsbevisen kommer att kontrolleras vid inpassering i Konserthuset i samband med konsert eller föreställning. Ta med dig legitimation till evenemanget. 

Förbered dig genom att ladda ner ditt bevis på www.covidbevis.se
Kom i god tid – inpasseringen kan ta längre tid än normalt.

Om du behöver få mer information om ditt Covidbevis kan du maila covidbevis@ehalsomyndigheten.se eller ringa 0771-766 200. Vill du läsa mer om covid 19 kan du läsa på www.folkhalsomyndigheten.se 

För de evenemang där endast Västmanlandsmusiken står som arrangör erbjuder vi återköp av biljetter om du inte har ett giltigt vaccinationsbevis. För evenemang  som görs tillsammans med extern arrangör kontaktar du Västmanlandsmusikens biljettkassa på biljett@vastmanlandsmusiken.se  för mer information.

Du behöver ett giltigt vaccinationsbevis. Läs mer om vad som gäller på www.covidbevis.se

Nej, endast vaccinationsbevis godtas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

För att få gå på evenemanget måste du kunna visa upp vaccinationsbeviset. Du måste alltså ha hunnit få det och ha det med dig.

Det finns ingen tidsgräns idag utan regeringens beslut gäller tills vidare.

Det finns inte längre några begränsningar och vi kan fylla alla platser.

Vid inställda eller på andra sätt ändrade förutsättningar för evenemang kontaktar vi dig. Se gärna över så att dina kontaktuppgifter i Ticketmaster är uppdaterade.

Inställda och flyttade konserter hittar du listade längre ner på denna sida.

För att undvika trängsel vid toaletter, garderob, restaurang, foajé och biljettkassa har vi tydliga anvisningar som gör det enklare för dig att hålla avstånd till andra gäster. 

I biljettkassan och baren har vi satt upp plexiglasskydd. 

Handsprit finns tillgängligt i foajén och vi har utökat våra städrutiner. 

Det finns möjlighet att förboka mat och dryck, för att slippa stå i kö. Läs mer och boka här >

Stanna hemma om du känner dig sjuk, även vid milda symptom. Stanna även hemma om någon i ditt hushåll har bekräftad Covid-19.

Tänk på att hålla avståndet och följa de markeringar som finns i huset. 

Tvätta händerna! Precis som vanligt finns det tvål och vatten på toaletterna, plus att vi ställt ut handsprit runt om i huset. 

Ring eller maila oss istället för att besöka biljettkassan i huset. Vi hjälper dig gärna med frågor kring biljetter, presentkort och återköp på biljett@vastmanlandsmusiken.se eller 021-40 36 02

Avbokning och återköp vid evenemang som genomförs som planerat

Flexibla bokningsregler – avboka fram till kl 12.00 föreställningsdagen
För att du ska känna dig trygg med att boka biljetter i dessa osäkra tider kommer vi under en period att tillämpa mer flexibla bokningsregler. Dessa regler innebär att du kan avboka dina biljetter fram till klockan 12.00 föreställningsdagen, även utan läkarintyg. Du får då ett presentkort på motsvarande belopp. Detta för att du ska kunna stanna hemma om du känner av lättare förkylningssymptom eller om du känner dig orolig.

Precis som vid ordinarie bokningsregler kan du fram till föreställningsstart återköpa dina biljetter mot uppvisande av giltigt läkarintyg. 

Vilka föreställningar gäller dessa tillfälliga bokningsregler?
Vi kan endast erbjuda dessa bokningsregler för evenemang där endast Västmanlandsmusiken står som arrangör.

Inställda konserter

Information om flyttade och inställda konserter hittar du i evenemangskalendern. Biljettköpare meddelas via mail och i vissa fall telefon för information om ändringar och återköp. Glöm inte att uppdatera dina kontaktuppgifter på Ticketmaster under ”Min Profil”.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content