Ditt besök

Hitta till Västerås Konserthus

Västerås Konserthus ligger vid Vasaparken på Kopparbergsvägen 1 i centrala Västerås, ett stenkast ifrån Centralstationen.

Om du kommer med bil på E18 är avfart 134, Emausmotet att rekommendera. Följ skyltning mot Centrum/Kongresscenter.

Parkering

Vi rekommenderar att du parkerar i parkeringshuset Punkt som har öppet dygnet runt. Följ skyltar till P-hus när du kommer till centrum.

Bussar parkeras vid Karlsgatans bussparkering.

Tillgänglighet

Särskilda platser för dig som sitter i rullstol, eller har svårt att gå i trappor, finns i alla våra scenrum. Dessa platser bokar du via vår biljettkassa.

I Stora salen har raden längst bak på parkett flyttbara stolar och därmed utrymme för rullstolar och, vid mån av plats, rullatorer. Denna rad når du utan trappor. Ledsagare går gratis, men måste ha egen biljett, som även dessa bokas via biljettkassan.

Lilla salen har utrymme för rullstolar närmast scenen.

Hjälpmedel i form av teleslinga, samt ett IR-system på raderna 18-21 i Stora salen finns för personer med hörselnedsättning. Lilla salen är utrustad med ett IR-system. Våra foajévärdar kan ge dig mer information om detta.

På grund av ombyggnationer kring vår Lilla sal påverkas tillfälligt tillgängligheten i våra lokaler.

Från och med 1 april 2023 till och med våren 2024 kommer det inte vara möjligt att ta hissen upp till Stora salens balkonger eller den obevakade garderoben.

Hissen kan fortfarande användas för att nå nedre plan, där samtlig garderobsverksamhet kommer ske under den här perioden.

Mat & dryck i Konserthuset

Konserthusets bar öppnar 1,5 h före föreställning. Här kan du äta eller dricka något gott före föreställning och i paus.

På barmenyn finns enklare varma rätter som soppa, pasta eller en kötträtt, snacks och fika. Till det vin, öl, kaffe eller läsk.

Du hittar länken till bordsbokning på respektive evenemang samt här >

Förfrågningar som gäller mat och dryck för större sällskap i samband med konsert, maila restaurang@vasteraskongress.se

Lunchrestaurang

Måndag–fredag kl. 11.00–13.30 serveras vällagad lunchmat med influenser av såväl det moderna köket som svensk husmanskost.

Vid evenemang

Kvällstid och i samband med evenemang i Stora salen öppnar KonserthusTerrassen 1,5 timme innan evenemangsstart.

Vill du boka bord?

Kontakta gärna KonserthusTerassen i förväg på 021-10 11 80 om ni är ett större sällskap eller om du har egna önskemål om vad du vill äta och dricka.

Tips från oss!
Innan du tar plats i Stora salen, passa på att förboka det du önskar äta eller dricka i pausen, så finns det redo när det väl är dags för paus.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Leif Östlund
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content