Ditt besök

Hitta till Västerås Konserthus

Västerås Konserthus ligger vid Vasaparken på Kopparbergsvägen 1 i centrala Västerås, ett stenkast ifrån Centralstationen.

Om du kommer med bil på E18 är avfart 134, Emausmotet att rekommendera. Följ skyltning mot Centrum/Kongresscenter.

Parkering

Vi rekommenderar att du parkerar i parkeringshuset Punkt som har öppet dygnet runt. Följ skyltar till P-hus när du kommer till centrum.

Bussar parkeras vid Karlsgatans bussparkering.

Tillgänglighet

Särskilda platser för dig som sitter i rullstol, eller har svårt att gå i trappor, finns i alla våra scenrum. Dessa platser bokar du via vår biljettkassa.

I Stora salen har raden längst bak på parkett flyttbara stolar och därmed utrymme för rullstolar och, vid mån av plats, rullatorer. Denna rad når du utan trappor. Ledsagare går gratis, men måste ha egen biljett, som även dessa bokas via biljettkassan.

Lilla salen har utrymme för rullstolar närmast scenen.

Hjälpmedel i form av teleslinga, samt ett IR-system på raderna 18-21 i Stora salen finns för personer med hörselnedsättning. Lilla salen är utrustad med ett IR-system. Våra foajévärdar kan ge dig mer information om detta.

I nuläget har vi tyvärr inget hörselhjälpmedel på vår foajéscen.

Garderob och väskor

Den bevakade garderoben finns på nedre plan och nås via trappor eller hiss. På plan 3 utanför Lilla salen finns en obevakad garderob med begränsat antal platser. 

Den 1 november 2023 beslutade polismyndigheten om väskförbud på större evenemang. Förbudet omfattar i nuläget inte evenemang på Västerås Konserthus, men vid externa samarbeten med artist- och bokningsbolag kan kraven tillfälligt skärpas. Vi uppmanar dig som besökare att lämna in ytterkläder och stora väskor i garderoben. Som tidigare kan endast små väskor (max ca 20×30 cm) tas med in i salongen. 

Läs mer om väskförbudet under vanliga frågor.

Mat & dryck i Konserthuset

Konserthusets bar och restaurang öppnar 1,5 h före föreställning. Här kan du äta eller dricka något gott före föreställning och i paus.

På restaurangens bistromeny finns enklare rätter som soppa, sallad, räksmörgås, samt vegetariskt alternativ, snacks och fika. Till det vin, öl, kaffe eller läsk.

Lunchrestaurang

Måndag–fredag kl. 11.00–13.30 serveras vällagad lunchmat med influenser av såväl det moderna köket som svensk husmanskost.

Vid evenemang

Kvällstid och i samband med evenemang i Stora salen öppnar KonserthusTerrassen 1,5 timme innan evenemangsstart.

Vill du boka bord?

Kontakta gärna KonserthusTerassen i förväg på 021-10 11 80 om ni är ett större sällskap eller om du har egna önskemål om vad du vill äta och dricka.

Tips från oss!
Innan du tar plats i Stora salen, passa på att förboka det du önskar äta eller dricka i pausen, så finns det redo när det väl är dags för paus.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content