Barn & familj

Tuuletar - familjekonsert

Finsk folksång, egna verk med globala musikaliska influenser och urban samtida musik på ett öppet sätt. Tuuletar kan även höras i trailers till succéserien Game of Thrones. ….an absolute wow-moment!”
Spelperiod: VT 2023
Priskategori: C
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

Tuuletar är inte bara namnet på vindgudinnan i Kalevala, den finska mytologin, utan också namnet på en unik vokal folk-hop kvartett. Själva beskriver de sig som ett kaotiskt, icke-perfekt kollektiv av färgstarka karaktärer som delar en passionerad nyfikenhet. De drivs av sin kärlek till det finska språket och respekten för sina rötter när de borrar sin in i traditioner, sökandes efter det nya.

Tuuletar är fyra kvinnor som sjunger, komponerar och framträder. På sitt unika sätt framför de finsk folksång, egna verk med globala musikaliska influenser och urban samtida musik på ett öppet sätt. Väsande, viskande, kraftfullt och glödande och helt orädda i sitt uttryck vilket hyllas unisont på deras turnéer och festivalframträdanden runt om världen.

Under 2018 spelade de på Sur Jahan Festival i Indien, vid Songlines Encounter-evenemanget i London liksom i den unika A-hallen i Torshälla. Tuuletar kan även höras i trailers till succéserien Game of Thrones. ….an absolute wow-moment!”

Fakta

Spelperiod: VT 2023
Priskategori: C
Kontakt: Christofer Ekströmer

Medverkande

Venla Ilona Blom – sång, beatboxing
Sini Koskelainen – sång
Johanna Kyykoski – sång
Piia Säilynoja – sång

Play Video
Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content