Folkmusik

Triakel

Triakel spelar visor, ofta med ursprung i Jämtland eller Hälsingland.
Spelperiod: HT24/VT25
Priskategori: D
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

Triakel består av Emma Härdelin, sång/fiol, Kjell-Erik Eriksson, fiol och Janne Strömstedt, tramporgel.

Triakel har sitt ursprung i ett nyårslöfte. Efter ett gemensamt firande infriade Kjell-Erik och Janne sitt avtal om att uppträda tillsammans med tramporgel och fiol i december 1994. Resultatet blev lyckat och en fortsättning angelägen. Duon förstärktes 1995 av Emma Härdelin på sång och gruppen var därmed komplett. Sedan dess har bandet turnerat land och rike runt och spelat sin musik i ett tjugotal länder. Mest i Europa men också i Japan, Egypten och vid ett flertal tillfällen såväl i USA som Canada.

Triakel spelar visor. Allt ifrån gamla revynummer till psalmer får plats i gruppens repertoar. Ofta har visorna sitt ursprung i Jämtland eller Hälsingland som är medlemmarnas hemtrakter. Musiken är lågmäld men laddad och arrangemangen byggs kring Emmas sång som utgör kärnan i ljudbilden. Ett uttryck för medlemmarnas längtan till det akustiska, intima och enkla där samspelet och berättandet är bärande.

Triakel har förutom en CD-singel tillsammans med Benny Andersson spelat in sju egna CD-skivor. Den första släpptes 1998 och den senaste 2019. Gemensamt för samtliga är att de fått ett varmt mottagande av såväl press som publik. De flesta har även getts ut på licens i Tyskland, USA och Japan samt distribuerats i bl.a. England, Ryssland, Holland, Portugal, Slovenien och Sydafrika.

Triakels senaste album, Händelser i Nord (2019), består av Norrländska skillingtryck, visor som är skrivna kring verkliga händelser. Det är berättelser om Jämtländska olyckor, mord i Härjedalen, knivgäng i Hälsingland, postrån i Norrbotten, livsöden i Lappland och en hyllning till Hammerdal.

Fakta

Spelperiod: HT24/VT25
Priskategori: D
Kontakt: Christofer Ekströmer

Medverkande

Emma Härdelin, sång/fiol
Kjell-Erik Eriksson, fiol
Janne Strömstedt, tramporgel

Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period
Skip to content