Världsmusik

Symbio

Symbios musikaliska värld beskrivs som en blandning av modern folkmusik, minimalistisk konstmusik och elektronisk klubbmusik, men framförallt – Musik som skapar bilder och väcker känslor.
Spelperiod: HT 2021
Priskategori: C
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

Med stark scennärvaro och ett magisk samspel mellan vevlira och dragspel överraskar Symbio sin publik och tar med dem på en berörande musikalisk resa. Symbios musikaliska värld beskrivs som en blandning av modern folkmusik, minimalistisk konstmusik och elektronisk klubbmusik, men framförallt – Musik som skapar bilder och väcker känslor.

Symbio tilldelades priset som Årets Nykomling på Folk- & Världsmusikgalan 2016 samt Kungliga Musikaliska Akademiens ensemble-stipendium. År 2019 valdes duon ut att representera Sveriges Radio i EBU Radio Folk Festival på prestigefyllda Rudolstadt Festival, Tyskland. Duon valdes även ut som Official showcase artist på International Folk Alliance i New Orleans (US) 2020, världens största branschmöte för folk & världsmusik.

Sedan debutalbumet ”Phoresy” 2016 har Symbio intensivt i Sverige och Europa och gjort över 300 konserter. Duons andra album ”Rising” släpptes i oktober 2018 och har fått ett varmt mottagande av lyssnare och kritiker i Sverige och internationellt.

 


Sagt om Symbio: 

”Symbio utmärker sig i högsta grad som en av de mest särpräglade folkmusikrelaterade grupperna under de senaste åren” – Musiktidningen LIRA, 2018

Fakta

Spelperiod: HT 2021
Priskategori: C
Kontakt: Christofer Ekströmer

Produktion / Medverkande

Johannes Geworkian Hellman, vevlira
LarsEmil Öjeberget, dragspel, kickbox

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period
Skip to content