Världsmusik

Sväng

Sväng spelar munspel på ett sätt du garanterat aldrig har hört förut. Musiken är en mix av olika stilar med två saker gemensamt – det är svängigt och det serveras med en rejäl portion finsk humor.
Spelperiod: VT 2022
Priskategori: D
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

Sväng består av fyra finska män som spelar munspel på ett sätt du garanterat aldrig har hört förut. Musiken är en mix av olika stilar med två saker gemensamt – det är svängigt och det serveras med en rejäl portion finsk humor. Eller som Songline Magazine skrivit: It’s weird as hell, and quite brilliant.

Kvartetten består av Eero Grundström – kromatiskt & diatoniskt munspel, Jouko Kyhälä – ackord-, kromatiskt & diatoniskt munspel, Pasi Leino – basmunspel och Filip Jers – kromatiskt & diatoniskt munspel. De är lika hemma i den amerikanska bluesen som i smäktande finsk-slavisk musik med en doft av krigsåren, balkanmusik, Frederic Chopin och Jean Sibelius. Sväng grundades faktiskt på just Sibeliusakademin i Helsingfors, och efter turnéer i mer än 25 länder världen över har turen nu kommit till Västmanland. Med sin unika inriktning är gruppen utan tvekan den enda i världen av sitt slag, och 2018 blev gänget utsedda till Årets Artist vid finska Ethnogalan.

Fakta

Spelperiod: VT 2022
Priskategori: D
Kontakt: Christofer Ekströmer

Medverkande

Eero Grundström – kromatiskt & diatoniskt munspel
Jouko Kyhälä – ackord-, kromatiskt & diatoniskt munspel
Pasi Leino – basmunspel
Filip Jers – kromatiskt & diatoniskt munspel

Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content