Världsmusik

Sada Trio

Sada Trio håller den traditionella orientaliska musiktraditionen vid liv med autentiska orientaliska instrument och mestadels nya, egna kompositioner.
Spelperiod: HT 2021-VT 2022
Priskategori: C
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

Ahmad Al Khatib, Pedram Shahlai och Feras Sharestan är virtuosa musiker med rötter i tre olika delar av Mellanöstern, som alla nu bor i Sverige. De har alla spelat med i många andra internationella konstellationer. Tillsammans i Sada Trio håller de tre musikerna den traditionella orientaliska musiktraditionen vid liv med autentiska orientaliska instrument och mestadels nya, egna kompositioner.

Ahmad Al Khatib är ursprungligen palestinier uppväxt och utbildad i Jordanien och senare i musikvetenskap och metodik i Sverige. Han har, förutom jobb som lärare på Högskolan för scen och musik i ämnena modal musikteori, komposition och ensemble också undervisat i instrument som cello och den arabiska lutan oud. Ahmads första soloskiva gavs ut för 15 år sedan med titeln Sada, det arabiska ordet för röst, som också har fått namnge den nybildade trion.

Multiinstrumentalisten, kompositören och den musikaliska berättaren Pedram Shahlai började sin musikaliska karriär började i Saqez, i de kurdiska delarna av Iran. Han upptäckte musik i en tidig ålder och har sedan barndomen önskat överskrida gränser mellan musiktraditioner. Hans spel och kompositioner är verktyg för att minska avståndet mellan människor. Pedrams musikaliska röst är minst sagt gränsöverskridande med influenser från både klassisk musik, jazz, tango och romsk musik men med en kärna i kurdisk musiktradition.

Feras Sharestan är ursprungligen från Syrien och är specialiserad på den orientaliska cittran eller knäharpan qanun som har ett sjuttiotal strängar, vilket i sig kräver en enorm skicklighet. Under sina musikstudier i Damaskus började han redan då framträda med stora internationella musiker.

Fakta

Spelperiod: HT 2021-VT 2022
Priskategori: C
Kontakt: Christofer Ekströmer

Produktion / Medverkande

Feras Sharstan, Qanun
Pedram Shahlai, Violin
Ahmad Al Khatib, Oud

Sada trio
Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period
Skip to content