Kammarmusik

Negar Zarassi, sång och David Härenstam, gitarr

Med sin varma och uttrycksfulla röst har Negar Zarassi berört miljontals med sin sång. Oavsett om det är stora tv-produktioner eller en liten scen med intimt upplägg når hon fram till åhörarnas hjärtan. Med sitt fylliga sound och sin unika förmåga att alltid skapa närvaro har hon engagerats som solist av bland annat Göteborgs Symfoniker och Malmö Opera.
Spelperiod: HT24/VT25
Priskategori: D
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

Med sin varma och uttrycksfulla röst har Negar Zarassi berört miljontals med sin sång. Oavsett om det är stora tv-produktioner eller en liten scen med intimt upplägg når hon fram till åhörarnas hjärtan. Med sitt fylliga sound och sin unika förmåga att alltid skapa närvaro har hon engagerats som solist av bland annat Göteborgs Symfoniker och Malmö Opera. Hennes solokonserter på Storan och Stenhammarsalen i Göteborg under hösten -23, blev snabbt slutsålda och som finalist i ‘Persia got talent’ nådde hon en mångmiljonpublik.

Den svensk-iranska sopranen Negar Zarassi och den klassiska gitarristen David Härenstam spelade första gången tillsammans på In Between Music Festival på Bjärehalvön i Skåne. En festival som belyser genreöverskridande artister och genreöverskridande musik. Just detta är fortfarande en stor del av denna duos konserter som inte bara rymmer underbara klassiska arior av exemplevis Mozart och Schubert utan även Persisk, spansk och engelsk folkmusik. Vi får dessutom också Negars egen personliga tolkning av vår egen Ewert Taube och uppleva Villa Lobos magiska ‘hit’ Bachianas Brasileiras.

Gitarristen David Härenstam har efter att ha avslutat sina högre musikerstudier med en Advanced Diploma för Professor John Mills vid Royal Welsh College of Music and Drama, medverkat på en rad CD, radio och TV inspelningar. Han har turnerat i Europa, Kina och Australien som solist och i olika ensembler. Musik som sträcker från Argentinsk tango och klassisk musik till improvisationer och nutida konstmusik. David har även medverkat på inspelningar med ett stort antal musiker från, klarinettisten Kjell Fagéus,  pianisten Bengt Forsberg, cellisten Andreas Brantelid och jazzpianisten Peter Knudsen för att bara nämna några. David Härenstam är även sedan 10 år Konstnärlig ledare för Stockholm Chamber Music som är en årlig kammarmusikserie på Riddarhuset i Stockholm.

Fakta

Spelperiod: HT24/VT25
Priskategori: D
Kontakt: Christofer Ekströmer

Medverkande

Negar Zarassi, sång
David Härenstam, gitarr

Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period
Skip to content