Kammarmusik

Magnus Lindgren och Mats Bergström

Både Magnus och Mats har en önskan att förena klassisk musik med ett friare musicerande. Detta är två musiker som inspireras och tar intryck av varandras musicerande.
Spelperiod: 1-2 februari 2022 (ev. annan period vid förfrågan)
Priskategori: C
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

Magnus Lindgren och Mats Bergström har känt varandra länge och möttes musikaliskt först genom andra artister som t.ex. Malena Ernman och Nils Landgren. Det var bara en tidsfråga innan duo-samarbetet skulle ta form. Båda tycktes ha en önskan att förena klassisk musik med ett friare musicerande och båda är svaga för den brasilianska musiken. Detta är två musiker som inspireras och tar intryck av varandras musicerande.
Mats Bergström är född 1961 i Gävle och utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Juilliard School of Music i New York. Han debuterade 1983 i Wigmore Hall i London och är sedan dess en framgångsrik solist, ackompanjatör och ensemblemusiker.

”Varje gång jag lyssnar eller spelar med Mats Bergström så slås jag av hans nyfikenhet och djup från i ett musikaliskt universum som sträcker sig mellan Bach till Charlie Parker. Som den världsstjärna han är på den klassiska scenen är det en inspiration att höra honom röra sig fritt i olika stilar och att få göra tolkningar tillsammans med Mats i en rad varierande stilar där improvisationen är ständigt närvarande.” Magnus om Mats

Magnus Lindgren är född 1974 i Västerås och en berömd svensk jazzmusiker och kompositör. Sitt stora genombrott fick han med albumet ”Paradise Open” som belönades med en Grammis och en ”Gyllene Skivan”.

Fakta

Spelperiod: 1-2 februari 2022 (ev. annan period vid förfrågan)
Priskategori: C
Kontakt: Christofer Ekströmer

Produktion / Medverkande

Magnus Lindgren
Mats Bergström

Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Magnus Båge
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period
Skip to content