Kammarmusik

Magnus Holmander, Amalie Stalheim och David Huang

Tre av norra Europas allra mest framstående unga artister möts i detta projekt och tillsammans hyllar de, och inspireras av, människor som tagit stora risker för den fria konsten och rätten att uttrycka sin inre sanning.
Spelperiod: 21 septemer 2023
Priskategori: E
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

Tre av norra Europas allra mest framstående unga artister möts i detta projekt och tillsammans hyllar de, och inspireras av, människor som tagit stora risker för den fria konsten och rätten att uttrycka sin inre sanning. Konst och musik har alltid stått i frontlinjen för det fria ordet. Genom historien har auktoritära krafter alltid sett den fria konsten som en av dess största fiender. I programmet presenteras musik av upphovspersoner som i stor utsträckning präglats av förbud och förtryck.

Centralt i programmet finns Henryk Góreckis opus magnum ”Lerchenmusik”, en av vår tids allra viktigaste tonsättare och idag närmast en nationalsymbol i Polen. Góreckis närmast universellt andliga musik har starkt präglats av Polens moderna historia av förtryck. Vidare kommer ni även få uppleva musik av Nadia Boulanger som under andra världskriget hjälpte konstnärer och artister att fly undan nazisternas franska ockupation samt slutligen Alexander von Zemlinsky som under samma tid som Boulanger flydde till USA undan nazisterna och vars musik nästan blev helt bortglömd efter andra världskriget…

Fakta

Spelperiod: 21 septemer 2023
Priskategori: E
Kontakt: Christofer Ekströmer

Medverkande

Magnus Holmander – klarinett
Amalie Stalheim – violoncell
David Huang – piano

Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Leif Östlund
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content