Världsmusik

Livet Nord: Paperbird

Livet Nord har turnerat jorden runt med bl.a. New Tide Orquesta, varit verksam i en mängd grupper, dans- och teaterföreställningar och utsetts till ”Årets Artist” på Folk- och världsmusikgalan 2015.
Spelperiod: HT 24/VT 25
Priskategori: E
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

Livet Nord har turnerat jorden runt med bl.a. New Tide Orquesta, varit verksam i en mängd grupper, dans- och teaterföreställningar och utsetts till ”Årets Artist” på Folk- och världsmusikgalan 2015. Hennes omistliga varma violinspel hörs på minst 60 album. Den 19 maj 2023 debuterade hon som soloartist med albumet Paperbird, laddat med ett brett spektrum av känslouttryck, en kreativ mix av olika influenser och 18 gästmusiker. Efter väl uppskattade releasekonserter och många fina recensioner bokas nu spelningar för 2024.

Det hela började med en poetisk cirkusföreställning om en liten flicka som sörjer en död fågel, Ska det vara såhär??! (av Signe Veinholt). Livet Nord skrev musiken och medverkade i föreställningen. Våren 2023 fick musiken egna vingar och blev hennes solodebut Paperbird med musik som omfamnar olika känslolägen som kan komma med sorgbearbetning. Mäktig tröstpolska, ilsken minimalism, andäktig begravninsmarsch, balkansväng och sprudlande cirkusvals (mm) utgör en bred musikalisk palett på albumet, och speglar samtidigt Livets vurm för möten mellan olika genrer. Albumet pryds av en koltrast – en fågel som sägs komma med dödsbud men som också står för tröst, mod, optimism och glädje. Precis som musiken.

Fakta

Spelperiod: HT 24/VT 25
Priskategori: E
Kontakt: Christofer Ekströmer

Medverkande

Livet Nord – violinquinton, synt sång
Petra Haraldson – klaviatur, slagverk, sång
Sara Fridholm – dragspel, klaviatur, sång
Lisa Grotherus – basklarinett, klarinett, sång
Johanna Dahl – cello, såg, sång
Anna Holm Ek – kontrabas

Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson

  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Monika Mannerström Skog

  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer

  • Önskad period
Skip to content