Folkmusik

Lena Jonsson Trio

Fiolspelaren Lena Jonsson är en av Skandinaviens mest inflytelserika musiker inom den samtida folkmusiken. Räkna med att det blir en briljant folkmusikkonsert präglad av innerlig spelglädje, humor, inlevelse och utstrålning!
Spelperiod: HT23/VT24
Priskategori: C
Denna konsert erbjuds inom Ett kulturliv för alla i Västmanland

Fiolspelaren Lena Jonsson är en av Skandinaviens mest inflytelserika musiker inom den samtida folkmusiken. Med musikalisk öppenhet och nyfikenhet hämtar hon sin inspiration från en stor bredd av genrer. Hon kombinerar sina djupa kunskaper om traditionell svensk folkmusik och soundet från rock, pop, jazz, amerikansk old time och bluegrass.

Lena Jonsson är uppvuxen i en folkmusikmiljö i Hälsingland och började spela i band redan som elvaåring. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm, Berklee College of Music och 2008 blev hon riksspelman.

Lena Jonsson grammisnominerades för sitt debutalbum ”Places” (2019) och blev i år vinnare i kategorin “Årets folk” för uppföljaren ”Stories from the Outside” (2021) med Lena JonssonTrio. Under 2021 vann de även Manifestpriset och årets album av LIRA Musikmagasin.

I Lena Jonsson Trio vävs Lenas kraftfulla fiolspel och Kristofers drivande bas samman av Eriks varierade och lyhörda gitarrklanger. Räkna med att det blir en briljant folkmusikkonsert präglad av innerlig spelglädje, humor, inlevelse och utstrålning!

Fakta

Spelperiod: HT23/VT24
Priskategori: C
Kontakt: Christofer Ekströmer
Play Video

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Leif Östlund
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Christofer Ekströmer
  • Önskad period

Bokningsförfrågan

Bokningsförfrågan skickas till Anna-Karin Fredriksson
  • Önskad period
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Skip to content